Ostali sportovi

Ubedljiv trijumf rukometašica Srbije protiv Argentine na turniru u Santanderu

Komentari

Autor: Euronews

24/11/2023

-

20:26

Ubedljiv trijumf rukometašica Srbije protiv Argentine na turniru u Santanderu
Majkić i Jovović - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Ženska seniorska reprezentacija Srbije otvorila je pobedom prijateljski turnir u Španiji. U Santanderu savladana je Španija rezultatom 28:18(13:8). Srpkinje sutra od 14.30 igraju protiv Japana.

Najefikasnijeau redovima Srbije bile je Jovana Jovović sa šest i Aleksandra Stamenić sa pet postignutih golova. Za najkorisniju igračicu utakmice proglašena je Teodora Majkić.

Utakmicu su otvorile Radosavljević i Lovrić na poziciji krila, Janjušević, Jovović i Vukajlović kao bekovski trio. Na crti je počela Milojević, a među stativama Čolić.

Prvo poluvreme moglo je ubedljivije da se završi, ali je celodnevno putovanje dan ranije uticalo da umor i dekoncentracija dovedu do velikog broja izgubljenih lopti i zicera.

Ono što raduje jeste stabilna odbrana koja je počinjala od Marije Čolić i dobro kretanje u pravcu brze tranzicije.

Do odlaska na pauzu u listu strelaca upisalo se čak deset igračica jer je selektor Srbije u više navrata rotirao ekipu na terenu kako bi što više igračica otvorilo turnir.

Argentina je rezultatski prilazila jedino u trenucima kada su devojke u crvenim dresovima imale igrača manje, ali bez prilike za preokret.

Drugo poluvreme Uroš Bregar promenio je čuvara mreže i desnog beka. u nastavku su od početka igrale Moli i Laništanin.

Odmah po ulasku u igru Kubina je upisala odbranu sa linije sedam metara.

Iako je i drugo poluvreme krenulo sa dve propuštene prilike, napad se ubrzo konsolidovao na čelu sa Jovović koja je imala seriju od 4:0, a koju je ispratila Laništanin.

U 40. minutu Srpkinje su golom Jovane Jovović stigle do dvocifrene prednosti (20:10) uz samo dva primljena gola za deset minuta drugog dela igre.

Do kraja, Srbija je samo održavala na vreme stečenu prednost uz povremene priključke Argentine ponovo najčešće uz igrača više.

Za odmor nema vremena jer već sutra u još ranijem terminu, od 14 časova i trideset minuta sledi susret sa Japanom.

 

 

Najbolja igračica ovog susreta, Teodora Majkić, analizirala je svoj ali i nastup tima po završetku utakmice. 

"Znači mi nagrada, s obzirom na to da je ovo prva utakmica u seniorskom timu na kojoj sam imala veću minutažu i biće mi sigurno motivacija za sve naredne mečeve. Juče smo putovale gotovo ceo dan i to se videlo u prvom poluvremenu, ali smo u drugom to prevazišli i igra i rezultat su došli na svoje". 

Uprkos umoru, jedna od najefikasnijih igračica srpskog tima Aleksandra Stamenić, zadovoljna je prikazanim:

"Iako smo promašile mnogo zicera, taktički smo odrađivale sve po dogovoru, pa će i realizacija doći u narednim mečevima. Još uvek se uigravamo, ovaj meč nam je poslužio da usavršavamo različite zahteve u odbrani i u napadu, ali nam svakako znači što smo turnir otvorile pobedom", zaključila je Aleksandra Stamenić.

Komentari (0)

Sport