Ostali sportovi

Bilans medalja Olimpijskih igara u Tokiju: Japan najbolji, Srbija na 21. mestu

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2021

-

16:43

Bilans medalja Olimpijskih igara u Tokiju: Japan najbolji, Srbija na 21. mestu
AP Photo/Themba Hadebe - Copyright Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe/Tanuug/AP Photo/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

U dosadašnjem delu Olimpijskih igara u Tokiju, Srbija je osvojila četiri medalje, odnosno, po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane, što naš tim postavlja na 21. mesto na rang listi zemalja.

Na prvom mestu nalazi se Japan sa 22 osvojene medalje, čak 13 zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih odličja. Kina zauzima drugo mesto, ukupno je osvojila 27, odnosno 12 zlatnih, šest srebrnih i devet bronzanih medalja.

Treće mesto zauzele su Sjedinjene Američke Države, koje iako imaju najviše osvojenih medalja, ipak nemaju dovoljan broj zlatnih odličja. Amerikanci su do sada osvojili devet bronzanih i po 11 zlatnih medalja. Podbacili su u disciplini plivanja, gde su iz 17 finala osvojili četiri zlata, dok su na prethodnim OI imali čak 16 iz 35 disciplina.

Da podsetimo, taekvondistkinja, Milica Mandić, je osvojila zlato u svojoj disciplini, dok se njena koleginica, Tijana Bogdanović, okitila bronzanom medaljom. Basketaši su pobedom nad Belgijom osvojili bronzu, dok je Damir Mikec osvojio srebro u streljaštvu.

Rang listu možete pogledati ovde:

 

 

Komentari (0)

Sport