Ostali sportovi

Srpski veslači nisu nezadovoljni, ali žale za medaljom

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2021

-

04:33

Srpski veslači nisu nezadovoljni, ali žale za medaljom
Mačković i Vasić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srpski veslači, dvojac bez kormilara koji čine Martin Mačković i Miloš Vasić, zauzeli su peto mesto u finalu trke na 2.000 metara, na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vremenom 6:22,34 bili su blizu medalji, koju bi osvojili da su imali rezultat iz polufinala.

Ipak, sam plasman u finale veliki je uspeh za tim koji je imao velikih problema po dolasku u Tokio, pošto je bio u karantinu nakon što je Vasić dobio pozitivan nalaz na korona virus. 

Jedno je sigurno, mogu da se vrate kući uzdignute glave.

"Ovo nije bila najbolja trka. U najgorem momentu se osetilo sve što nas je pratilo. Izolacija, karantin... Veliki je uspeh ući u finale nakon svega. Između kvalifikacija i polufinala imali smo dužu pauzu, dok to nije bio slučaj između polufinalne i finalne trke. Falilo nam je svežine. Treba biti realan, ostaje velika žal za medaljom, jer smo pokazali da imamo kvalitet", rekao je Vasić posle finala. 

"Sport je nekada surov, moramo da se izdignemo iznad situacije i nastavimo dalje. Zahvalio bih predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću, ministru Vanji Udovičiću i generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom na pomoći koja nam je pružena prilikom priprema za Igre. Kada smo u decembru počeli da radimo sa trenerom Stojićem, podigli smo kvalitet nastupa kao i ambicije. Pariz je blizu, za tri godine, i to je naš sledeći cilj", preneo je Odbojkaški komitet Srbije izjavu Vasića.

Martin Mačković je istakao da je srpskik dvojac predano radio pred Igre i da je rasplet situacije pri dolasku u Tokio sigurno uticao na rezultat.

"Svakog dana smo radili predano, budili se sa istim ciljem na pameti, davali smo sve od sebe. Prošli smo kroz težak period na samom početku Igara, sve je to uticalo na nas. Ne smemo biti nezadovoljni 5. mestom, ali ostaje žal nakon svega", emotivan je bio Mačković.

Komentari (0)

Sport