Ostali sportovi

Osvajači medalja za Srbiju stigli u Beograd: MIličin i Tijanin trener otkrio kako ih je Mikec "pogurao"

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2021

-

09:29

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Osvajači tri od četiri medalje za Srbiju do sada na Olimpijskim igrama u Tokiju, vratili su se u Beograd gde im je upriličen doček na aerodromu. Milica Mandić u tekvondou osvojila je zlatnu medalju, a Tijana Bogdanović bronzanu. Stigao je i strelac Damir Mikec koji se "okitio" srebrom. 

Na aerodromu je organizovana konferencija za novianre, na kojoj je glavna tema bilo to da li će Milica Mandić nastaviti da se bori i da li će učestvovati na narednim Igrama.

Temu ostanka u sportu Milice Mandić pokrenuo je upravo Mikec. Mikec je istakao da će dati sve od sebe da se bori i na narednim Olimpijskim igrama, koje će se 2024. godine održati u Parizu.

"Nagovaram i Micu za to, ali...", našalio se Mikec povodom nepoznanice da li će Milica Mandić nastaviti da se bori posle Igara u Tokiju.

"Znala sam da će neko da pokrene ovu temu. Osećam se kao da sam na vrhuncu karijere. Sa skoro 30 godina osvojila sam olimpijsko zlato i vreme je da malo odahnem. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus, biću u 33-34. godini, to nije malo za ženu. Vreme je za lepu pauzu, da se saberu utisci, misli... Ne mogu da prenesem sreću koju osećam... Ovo je uspeh svih nas i trenutno ne bih mnogo razmišljala o budućnosti. Volela bih da uživam u ovom momentu do kraja", rekla je u suzama Milica Mandić.

Milica sada ima dve zlatne olimpijske medalje, pošto je u tekvondou trijumfovala i 2012. u Londonu.

"Pritisak je bio tu, ali smo naučili da se borimo sa njim. Emocije se još nisu slegle, još ne verujem da sam nosilac dva olimpijska zlata. Ima vremena da se naviknem. Uživaću u tome", kazala je ona.

Tijani je Milica bila inspiracija

Tijana Bogdanović je posebno istakla da joj Milica Mandić mnogo znači.

"Kada je Milica osvojila svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju, to je za nas bilo nešto preveliko. Sada je to uspela i da ponovi i samo je potvrdila da je legenda u našem sportu i da će to ostati. A, nama mlađim generacijama postavila je visoke ciljeve. Jako mi je krivo zbog toga što neće biti sa mnom na turnirima, ali će nas podržavati. Uz nju sam prošla razvojni put. Sve što je osvojila, to je zaslužila i presrećna sam zbog nje i zbog toga što smo kao tim osvojili dve medalje", rekla je Tijana Bogdanović, koja je pre pet godina u Riju bila srebrna.

MN Press

 

Ona je istakla da je zadovoljna bronzanom medaljom i da nema razloga da bude tužna.

"Srušio mi se ceo svet kada sam izgubila prvu borbu, ali sam imala vremena da se isplačem jer nije bilo gotovo. Zadovoljna sam i srećna zbog ovog uspeha", navela je.

Trener tekvondoistkinja Dragan Jović rekao je da je srećan zbog četiri osvojene medalje u tri ciklusa.

"Ovo je bio naš najveći cilj. Četiri medalje iz tri ciklusa je neverovatan uspeh. Bila je treća sreća, računali smo da imamo šansu", rekao je između ostalog popularni Gale.

Kako je Mikec "pogurao" Milicu i Tijanu

Mikec je otkrio da mu je trener tekvondoistkinja Dragan Jović poslao poruku posle osvojene medalje u kojoj je naveo: "Svaka čast, pogurao si i nas".

Damiru Mikecu je srebro iz Tokija prva olimpijska medalja, jedina koja mu je nedostajala u bogatoj karijeri.

"Prvi put sam dobio čast da nosim nešto ovako veličanstveno. Srce mi je puno, samo mi je ovo nedostajalo. Počastvovan sam zbog toga što sam u mom sportu uspeo da skupim medalje sa svih frontova. Čast mi je biti deo sporta koji donosi medalje još od Seula 1988. sa malom pauzom u Riju, ali nadam se da nam niste zamerili", rekao je Mikec uz osmeh.

Dodao je da je ostao gorak ukus zbog četvrtog mesta u miksu sa Zoranom Arunović.

On je poželeo sreću svim ostalim srpskim sportistima koji će se takmičiti u Tokiju.

Mikecov trener i brat Goran rekao je da je njegov štićenik ispunio sve zahteve u napornoj sezoni i čestitao mu na medalji, za čije je osvajanje, kako je naveo, uložena ogromna energija.

Komentari (0)

Sport