Ostali sportovi

Rukometašice Srbije bolje od Čilea, obezbedile su plasman u glavnu fazu na SP

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2023

-

19:24

Rukometašice Srbije bolje od Čilea, obezbedile su plasman u glavnu fazu na SP
Anđela Janjušević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije očekivano su pobedile Čile 30:16 (10:6), u trećem kolu Grupe E i obezbedile prolazak u glavnu fazu Svetskog prvenstva, ali su odigrale najslabiji meč i nisu prenele nijedan bod jer su izgubile i od Danske i od Rumunije.

Srpske rukometašice će u glavnoj fazi igrati u Grupi tri (takođe u danskom Herningu), u kojoj su još Nemačka, Poljska, Japan, te iz naše grupe Rumunija i Danska. Izabranice Uroša Bregara prvi meč igraće 7. decembra protiv Poljske (15.30), dva dana kasnije ih čeka Nemačka (18.00) i na kraju 11. decembra selekcija Japana (15.30), koja takođe nije prenela bodove iz prremilinarne faze.

Čileanke su protiv Rumunki i Dankinja zatresli mrežu ukupno 30 puta, primile su 90 pogodaka, pa bi sve osim ubedljive pobede Srbije bilo ravno sanzaciji. 

I ništa na startu nije nagoveštavalo mučenje favorita. Golovima Lazićeve i Bojčićeve reprezentativke Srbije povele su 3:0, ali dva isključenja i loša odbrana (čak pet grešaka) donele su izjednačenje u sedmom minutu (3:3). Srpkinje su 11 minuta bile bez gola, promašivali su zicere, Kortesova je nanizala pet odbrana, pa su Čileanke povele 4:3 u 15. minutu!

Tek posle 13 minuta bez gola, rukometašice Srbije postigle su pogodak. Aleksandra Stamenić je sa krila u 21. minutu vratila vođstvo Srbiji (5:4), pa ponovo za 6:5, jedina je pronalazila lek za Kortesovu. Tajm-aut selektora Uroša Bregara je dao rezultat, više u odbrani, nego u napadu, pa se Srbija na poluvreme otišla sa prednošću od 10:6, primivši gol pet sekundi pre kraja.

Rukometašice Srbije dozvolile su Čileankama da za tri minuta u nastavku smanje na 10:9, uz dva gola na praznu mrežu (pogodila i golman Kortes), ali ih je to poprilčično razljutilo pa su počele da liče na ekipu koju smo gledali protiv Danske pa je u 42. minutu bilo 18:10. I tu je priči oko pobednika stavljena tačka. Na kraju je bilo 30:16, teško da selektor Uroš Bregar i same igračice mogu da budu zadovoljne onim što su večeras prikazale.

U selekciji Srbije Stamenić je postigla sedam golova, Radosavljević pet, Radević, Nuković i Jovović po četiri, Vukajloivć tri, Bojičić i Veličković po dva, Lazić jedan.

Komentari (0)

Sport