Ostali sportovi

Golfer Jon Ram postao najplaćeniji sportista na svetu: Zarađivaće više od Ronalda i Mesija zajedno

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2023

-

15:31

Golfer Jon Ram postao najplaćeniji sportista na svetu: Zarađivaće više od Ronalda i Mesija zajedno
Jon Ram - Copyright Facebook.com/Jon Rahm

veličina teksta

Aa Aa

Jon Ram (29), golfer iz Španije, novi je najplaćeniji sportista sveta. Plaćen više nego Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo zajedno, postao je potpisom ugovora vrednog 555 miliona evra s LIV golfom ligom iz Saudijske Arabije.

Ram je treći na svetskoj listi i Master Champion i sada je ušao u istoriju ugovorom tri puta većim od onog kojeg su takođe Saudijci pre godinu i po platili šesterostrukom prvaku Filu Mikelsonu.

LIV je imao nameru da najplaćenijim sportsitom sveta učini Tajgera Vudsa, ali je on odbio ponudu od 920 miliona evra, dok je Rori Mekilroj odbacio njihov predlog ugovora vredan 290 miliona evra.  

Svaki turnir kojeg iduće godine organizira LIV ima glavnu nagradu veću od 3,5 miliona eura, tako da Ram može debelo premašiti ovaj mega iznos plate koji mu je zagarantovan.

Zanimljivo, Ram je još donedavno tvrdio da neće napustiti PGA Tur, ali očito je promenio mišljenje. Nije čudno jer je njegov novi komšija Kristijano Ronaldo došao u Saudijsku Arabiju za 200 miliona evra godišnje, a Ram će toliko zarađivati za manje od pola godine. Mesi je u poslewdnjih godinu dana zaradio oko 150 miliona evra.

 

 

Ram je prošle godine izjavio kako ne bi napustio PGA Tour da mu neko ponudi 300 miliona evra:

"Novac je sjajan, ali onda smo se supruga i ja zapitali: Hoće li nam se životi promeniti ako dobijemo taj novac? Ne, neće nimalo. Iskreno, da se sada povučem, mogao bih do kraja života lagodno živeti s onim što sam do sada zaradio. Nikada nisam igrao golf zbog novca. Igram iz ljubavi i želim igrati protiv najboljih na svetu. Uvek sam bio zainteresovan za sportsku istoriju slavnih i nasleđe koju legendarni sportisti ostavljaju, a trenutno mi PGA Tour pruža to."

Godinu kasnije dobio je izgleda ponudu koju nije mogao da odbije... 

Komentari (0)

Sport