Ostali sportovi

Rukometašice Srbije porazom od Japana završile učešće na Svetskom prvenstvu

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

17:13

Rukometašice Srbije porazom od Japana završile učešće na Svetskom prvenstvu
Rukometašice Srbije porazom od Japana završile učešće na Svetskom prvenstvu - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas u Herningu od selekcije Japana rezultatom 22:20 (9:8) u meču poslednjeg, trećeg kola Treće grupe druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Aleksandra Vukajlović, koja je postigla šest golova, dok je Marija Laništanin dodala pet. U reprezentaciji Japana najbolja je bila Kaho Nakajama sa šest golova.

Rukometašice Srbije su SP završile na poslednjem mestu na tabeli Treće grupe bez bodova. Japan je osvojio peto mesto sa četiri boda.

Plasman u četvrtfinale SP iz Treće grupe izborile su selekcije Nemačke i Danske.

Japanske rukometašice su bolje ušle u meč i u 11. minutu imale su prednost od 6:1. U tim trenucima povredila se i jedna od najboljih srpskih rukometašica Jovana Jovović, koja je morala da napusti teren pošto je dobila udarac u stomak. 

Srpske rukometašice su zaigrale angažovanije u nastavku meča, a u 19. minutu stigle su do izjednačenja, 6:6. Japanke su povele 8:6, ali je Srbija izjednačila na 8:8. Rukometašice Japana su prvo poluvreme rešile u svoju korist rezultatom 9:8.

Japan je poveo 11:9 na startu drugog poluvremena, a jedna od najboljih srpskih rukometašica Sanja Radosavljević dobila je direktan crveni karton u 36. minutu. 

Igralo se potom gol za gol, a japanske rukometašice su u 52. minutu stekle prednost od četiri gola (20:16). Srbija nije uspela u finišu meča da preokrene rezultat, a Japan je na kraju slavio rezultatom 22:20.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport