Ostali sportovi

Vaterolisti Srbije poraženi od selekcije Nemačke na turniru u Budimpešti

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2023

-

22:19

Vaterolisti Srbije poraženi od selekcije Nemačke na turniru u Budimpešti
Vaterolisti Srbije poraženi od selekcije Nemačke na turniru u Budimpešti - Copyright Vaterpolo savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije poraženi su od selekcije Nemačke sa 11:9 (2:3, 4:1, 2:4, 3:1) na otvaranju E-On kupa u Budimpešti. 

Srbija je u prvoj četvrtini stekla minimalnu prednost 3:2. Vico je povratak u reprezentaciju obeležio golom, upisao se i deibtant Gladović, uz njih i Marko Radović. 

Nemci su svoje jedine dve prave prilike iskoristili. Prednost srpske reprezentacije je mogla da bude ubedljivija, četiri ili pet puta je pogođen okvir gola. 

Drugih osam minuta potpuno druga priča. Pljevančić je realizovao igrača više za 4:2 ali je napad posle toga potpuno stao. Nemci su se oslobodili, i serijom od četiri gola preokrenuli rezultat. 

Početkom trečeg dela, Nemačka je imala 7:4. Bio je to znak da se srpski vaterpolisti trgnu, tačniije da seriju počne Dušan Mandić. Smanjio je na 7:5, na 8:6 i 8:7. U toj seriji Rašović nije iskoristio peterac ali je izjednačenje doneo Martinović. Odbrana i Filipović su delovali mnogo bolje. U poslednjih osam minuta se ušlo sa 8:8.  

Drašović je iz peterca doneo vođstvo i to je od srpskog napada bili sve. Nije bilo organizacije, promašivani su ziceri, što su Nemci iskoristili i serijom od tri gola stigli do pobede. 

Srbija sutra od 9.30 igra sa Rumunijom drugi meč na turniru u Mađarskoj.

Komentari (0)

Sport