Ostali sportovi

Vaterpolistkinje Srbije pobedile Nemačku i igraće za deveto mesto na EP protiv Izraela

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2024

-

14:49

Vaterpolistkinje Srbije pobedile Nemačku i igraće za deveto mesto na EP protiv Izraela
Vaterpolistkinje Srbije pobedile Nemačku i igraće za deveto mesto na EP protiv Izraela - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolistkinje Srbije pobedile su danas u Ajndhovenu selekciju Nemačke rezultatom 12:11 (5:1, 2:4, 3:5, 2:1) u meču za plasman od devetog do 12. mesta na Evropskom prvenstvu.

Srpske vaterpolistkinje, koje sa klupe rpedvodi Dragana Ivković, odlično su počele meč, pa su već posle osam minuta igre vodile sa 5:1. Tu prednost su održavale do sredine drugog perioda, kada je usledio pad u igri i serija Nemica od tri gola (6:5). Seriju je prekinula Jovana Radonjić golom za 7:5, koliko je bilo na poluvremenu.

Opet je Nemačka zaigrala bolje i u nastavku je stigla do potpunog preokreta (8:7). Igralo se gol za gol, potom je i Srbija preokrenula a sa dva gola kapitena, Nade Mandić, u poslednjoj četvrtini je došla do pobede. U poslednjem minutu je Nemačka smanjila, imala je napad i za izjednačenje, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Po dva gola za Srbiju postigle su Anja Švec, Ana Milićević, Jovana Radonjić, Nada Mandić i Hristina Ilić. U reprezentaciji Nemačke najbolja je bila Sinia Ploc, koja je postigla četiri gola.

 

 

Srbija će u četvrtak od 13.30 časova igrati za deveto mesto na EP protiv koleginica iz Izraela koje su pobedile Češku 18:5.

Srpske reprezentativke su prošle relativno lako grupnu fazu sa tri pobede, ali su u osmini finala bile eliminisane od Hrvatske iako su u većem delu meča bile u prednosti, ali su poklekle u finišu.

Komentari (0)

Sport