Ostali sportovi

Ovo se ne viđa svaki dan: Srbija 30 sekundi pre kraja prokckala dva gola prednosti protiv Islanda

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2024

-

19:55

Ovo se ne viđa svaki dan: Srbija 30 sekundi pre kraja prokckala dva gola prednosti protiv Islanda
Detalj sa utakmice Srbija - Island - Copyright Tanjug/Marco Wolf/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Neverovatno. Ovakav kraj utakmice se ne viđa često. Rukometaši Srbije su imali sve u svojim rukama, vodili su 27:25 na 45 sekundi do kraja, ali je Island nekakako uspeo da izbori remi - 27:27 (10:11).

Naime, prvo je Aron Palmarson pogodio iz veoma teške pozicije za 27:26 u korist Srbije. U tom momentu do kraja je ostalo 26 sekundi, ali su "Orlovi" napravili veliku grešku, a Petar Đorđić je poklonio loptu Islanđanima koji su krenuli u munjevitu kontru, a izjednačujući gol delo je Sigvaldija Bjorna Guđonsona.

Iako ovakva završnica ostavlja gorak ukus, Srbija zaista zaslužuje sve pohvale. "Orlovi" su prikazali neverovatnu defanzivu, Islanđani nisu mogli da se sastave u pozicionom napadu i golove su postizali uglavnom iz tranzicije.

Ostrvska selekcija je vodila na poluvremenu, ali se videlo u nastavku da je Srbija spremna da nadigra jednog velikana evropskog rukometa. Sa svih strana "Orlovi" su postizali golove, u nekoliko navrata imali i +3, pomenuti Đorđić je pre velike greške zatrpao gol rivala, te ovaj remi njemu verovatno i najteže pada.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Dragan Pešmalbek sa pet golova, jedan manje je dodao Đorđić, dok su po tri puta bili precizni Bogdan Radivojević i Lazar Kukić.

Na drugoj strani istakao se Bjarki Mar Elison sa sedam, a Guđonson je dodao šest.

Neće biti lako oporaviti se od ovog meča, ali Srbiju već za dva dana očekuje susret sa Mađarskom, dok će Island odmeriti snage sa Crnom Gorom.

Srbija - Island 27:27 (10:11)

Dvorana: Olimpijska hala u Minhenu
Sudije: Danijel Martinš Akoto, Roberto Martinš Akoto (Portugal)

Srbija: Cupara dve odbrane, Milosavljev devet odbrana - Marsenić, 2 Pešmalbek 5, Đorđić 4, Kukić 3, Vejin 2, V. Ilić 2, Pušica, N. Ilić 2, Radivojević 3, Kojadinović 2, Milosavljević, Borzaš 2, Abutović, Kos.

Island: Halgrimson 15 odbrana, Gustavson - Olafson, Trastarson, K. Kristjanson, Arnarson 2, Vidarson 1, Valensija, Magnuson 2, Gislason, G. Kristjanson, Jonson 2, Elison 7, V. Kristjanson 4, Palmarson 2, Smarason 1, Guđonson 6.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo

grupa C

Srbija - Island 27:27 (10:11)
Mađarska - Crna Gora 20.30 (TV Arena 3 Premium)

Komentari (0)

Sport