Ostali sportovi

Bence Banhidi nerešiva enigma za Srbiju: Poraz "orlova" u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

14/01/2024

-

22:16

Bence Banhidi nerešiva enigma za Srbiju: Poraz "orlova" u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu
Rukometaš Mađarske - Copyright Tanjug/Peter Kneffel/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Srbija su poraženi od Mađarske u drugom kolu grupe C 27:28 (13:14) na Evropskom prvenstvu u rukometu. Bence Banhidi je bio nerešiva enigma za srpsku odbranu, a meč je završio sa 10 pogodaka i 10 upućenih šuteva.

Meč je započet na najbolji mogući način za izabranike Tonija Đerone. Iako su Mađari imali prvi napad, "orlovi" su ukrali loptu i poveli sa 1:0. Svega 20 sekundi nakon toga Dejan Milosavljev je odbranio sedmerac. Ipak, protivnik nije pao psihički usled velikog broja uzastopnih grešaka. Srbija je prva stekla dva gola prednosti, a Mađarska uzvratila serijom 4:0. U jednom trenutku je tim Ćeme Rodrigeza vodio +3, ali su Uroš Borzaš i kapiten Nemanja Ilić osigurali da naša reprezentacija na poluvreme ode sa samo golom zaostatka.

Srbija je uspela da izjednači odmah na startu drugog dela igre, nakon čega se igralo gol za gol sve do rezultata 18:18. "Orlovi" su ponovo naišli na probleme u napadu, nisu imali adekvatan odgovor na protivniču odbranu. Vladimir Cupara je zamenio Milosavljeva na golu, upisao četiri odbrane ali ni to nije moglo da spreči Mađarsku. Protinivik je iskoristio naše greške i otišao ponovo na najvećih +3.

Kako se bližio kraj utakmice, Srbija je sve teže nalazila dobra rešenja u napadu. Jedan od razloga za to bio je rezervni golman Mađarske, Lazlo Bartuc koji je u kratkom periodu upisao četiri odbrane. To je omogućilo našim komšijama sa severa da steknu pet golova prednosti na 10 minuta do kraja. Usledio je nešto bolji period igre naših rukometaša, gde su serijom 3:0 uz golove Vukašina Vorkapića, Mijajla Marsenića i Marka Milosavljevića stigli do -2. Ipak, sve je to trajalo kratkog daha i Mađari su uspeli da smireno privedu meč kraju.

Bence Banhidi je predvodio Mađarsku sa savršenim učinkom - 10 pogodaka iz 10 šuteva, a pratio ga je Dominik Mate sa šest golova. Najefikasniji u redovima Srbije bili su Vorkapić i Ilić sa po pet golova, a Borzaš je dodao četiri.

Srbija i dalje ima šansu za prolaz u narednu fazu. Ono što je potrebno u poslednjem kolu jeste pobede "orlova" nad Crnom Gorom i poraz Islanda od Mađarske.

Evropsko prvenstvo, drugo kolo

Grupa C

Crna Gora - Island 30:31 (15:17)

Srbija - Mađarska 27:28 (13:14)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport