Ostali sportovi

Španović ne krije razočaranje: Zlato nikada "jeftinije", ali nemam potrebu da se pravdam

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2021

-

06:22

Španović ne krije razočaranje: Zlato nikada "jeftinije", ali nemam potrebu da se pravdam
Španović ne krije razočaranje: Zlato nikada "jeftinije", ali nemam potrebu da se pravdam - Copyright AP Photo/Morry Gash

veličina teksta

Aa Aa

Kada je Ivana Španović u kvalifikacijama skoka u dalj dostigla daljinu od sedam metara i kao prva se plasirala u finale Olimpijskih igara, delovalo je da će u Tokiju napraviti barem korak unapred u odnosu na Igre u Riju, kada je završila kao treća.


Ipak, najbolja srpska atletičarka otišla je korak unazad i finale završila kao četvrta, sa devet centimetara slabijim rezultatom nego dva dana ranije.

Ivana je bila razočarana posle borbe za medalje.

"Ne znam šta da kažem, nemam potrebu da nešto posebno pričam, niti da se pravdam, tako je - kako je. Hoću malo da mi se slegne i da vidim šta ću dalje", rekla je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, vidno razočarana nakon osvojenog četvrtog mesta u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Španovićeva je skočila "samo" 6,91, a skok od sedam metara, koliko je ona skočila u kvalifikacijama, doneo je Nemici Malaiki Mihambo zlatnu medalju.

"Nikad 'jeftinije' zlato, nijednu svoju zlatnu medalju nisam osvojila lako, pa nisam očekivala ni danas, ali nisam zamišljala ni da bude ovako. Ne bih da komentarišem dalje", istakla je Španovićeva u kratkoj izjavi srpskim izveštačima u Tokiju.

Komentari (0)

Sport