Ostali sportovi

Srbija protiv Hrvatske u borbi za polufinale Svetskog prvenstva: Vaterpolo klasik u Dohi

Komentari

Autor: Euronews

13/02/2024

-

11:49

Srbija protiv Hrvatske u borbi za polufinale Svetskog prvenstva: Vaterpolo klasik u Dohi
EP za juniore - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije od 17.00 časova igraju četvrtfinalni meč na Svetskom prvenstvu u Dohi, a rival za prolaz među četiri najbolje svetske selekcije će im biti selekcija Hrvatske.

Klasik svetskog vaterpola, nakon što su obe ekipe izborile olimpijsku vizu, doneće odluku o tome ko će u borbu za medalje, odnosno u polufinale protiv Mađara ili Francuza.

"Hrvatska je ekipa vrhunskih pojedinaca koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odični šuteri. Najvažnija je odbrana, zajednička požrtvovanost u svakom momentu. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobedimo i odemo u polufinale", istakao je u najavi meča srpski reprezentativac Đorđe Vučinić.

Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe, a rival je trenutno vodi 3:2 kada su mečevi na Svetskom prvenstvu u pitanju, kao i 2:1 na Olimpijskim igrama, dok su "delfini" sa tri pobede naspram jednog portaza uspešniji na Evropskom prvenstvu.

Selektor vaterpolista Hrvatske, Ivica Tučak je biranim rečima govorio o reprezentaciji Srbije uoči ovog susreta i naglasio da njegovi igraču treba maksimalno ozbiljno da pristupe ovom duelu.

"Ne treba mnogo trošiti reči o rivalu, bez obzira što od Olimpijskih igara u Tokiju nisu osvojili medalju. Srbija je vaterpolo velesila i uvek imam sjajnu reprezentaciju. Što se nas tiče mi smo, verujem u energetskom pogledu spremni, mada nas je Evropsko prvenstvo 'izmasakriralo', kako fizički, tako i psihilki, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svesni što nas čeka", rekao je Tučak.

Komentari (0)

Sport