Ostali sportovi

Rukometaši Srbije dobijaju novog selektora: UO RSS overava mandat Borisu Rojeviću

Komentari

Autor: Euronews

29/02/2024

-

09:42

Rukometaši Srbije dobijaju novog selektora: UO RSS overava mandat Borisu Rojeviću
Boris Rojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni trener rukometaša Vojvodine, Boris Rojević od ovog četvrtka bi i zvanično trebalo da bude imenovan za novog selektora reprezentacije Srbije.

Rukometni savez Srbije je za 13.00 časova zakazao sastanak Upravnog odbora na kojem se očekuje da odlični stručnjak dobije četvorogodišnji ugovor.

On će na toj funkciji zameniti dosadašnjeg selektora Tonija Đeronu koji je nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu napustio klupu "orlova" na kojoj je sedeo četiri godine.

Inače, trener Novosađana je tokom dve godine bio pomoćnik španskom stručnjaku na klupi srpskog nacionalnog tima, pre nego što se u potpunosti posvetio radu u Vojvodini, ali je sada odlučio da pored obaveza u klupskom rukometu, pomogne i nacionalnom timu.

Takmičarski debi na klupi reprezentacije Srbije, Rojević bi trebalo da ima u dvomeču baraža za Svetsko prvenstvo sa moćnom Španijom, za nešto više od dva meseca.

Na istom sastanku planirano je i da nekadašnji reprezentativac, Marko Vujin bude imenovan za direktora nacionalnog tima, a takođe bi trebalo i zvanično da se verifikuje mandat Aleksandru Brkoviću koji već obavlja funkciju generalnog sekretara nacionalne federacije.

Komentari (0)

Sport