Ostali sportovi

"Poletanje" bez Đorđića i Ilića: Boris Rojević prvi put selektirao srpske rukometaše

Komentari

Autor: Euronews

04/03/2024

-

20:50

"Poletanje" bez Đorđića i Ilića: Boris Rojević prvi put selektirao srpske rukometaše
Boris Rojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Boris Rojević pre nekoliko dana je izabran za novog selektora najbolje muške rukometne reprezentacije Srbije, a danas je skrojio i objavio svoj debitantski spisak na novom, paralelnom poslu. Za početak za kontrolne mečeve sa Poljskom, kada će trener Vojvodine prvi put voditi "orlove". 

Reč je o širem izboru, sa 35 imena, među kojima se nije našlo mesto za dvojicu 33-godišnjaka - Petra Đorđića i Nemanju Ilića. Vreme će pokazati da li je to zbog netakmičarskog karaktera utakmica ili se radi o logičnom potezu, imajući u vidu da je najavio podmlađivanje ekipe u susret ciljanom plasmanu na Olimpijske igre 2028. 

Na spisku je 35 igrača: GOLMANI: Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Andrej Trnavac, Nikola Zorić i Todor Jandrić; KRILA: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Marko Nikolić, Miloš Grozdanić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić, Mateja Dodić i Aleksa Tufegdžić; PIVOTMENI: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Marko Jevtić i Branko Predović; BEKOVI: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Miljan Pušica, Milan Jovanović, Danilo Radović, Ivan Mošić, David Knežević, Lazar Kukić, Matija Nikolić, Nikola Zečević, Đorđe Đekić, Vukašin Antonijević, Ognjen Cenić, Mirko Đurović, Uroš Kojadinović, Predrag Vejin, Uroš Mitrović i Brana Mirković.

Ekipa se okuplja 10. marta u Sportskom centru Kovilovo, prvi meč sa Poljacima zakazan je za 15. mart (17.00), a drugi je na programu samo dva dana kasnije (12.30). Oba se igraju u zemlji našeg rivala, koji se kao ni "orlovi" nije kvalifikovao za Igre u Parizu ovog leta. A ni na nedavnom Svetskom prvenstvu izborio učešće u klvalifikacijama za iste. 

 

Komentari (0)

Sport