Ostali sportovi

Usik je vladar svetskog boksa: Pobedio je Fjurija i postao apsolutni šampion sveta

Komentari

Autor: tanjug

19/05/2024

-

10:10

Usik je vladar svetskog boksa: Pobedio je Fjurija i postao apsolutni šampion sveta
Usik je vladar svetskog boksa: Pobedio je Fjurija i postao apsolutni šampion sveta - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski bokser, Aleksandar Usik pobedio je u Rijadu Britanca, Tajsona Fjurija i ujedinio titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO, IBF i WBC.

Meč je trajao 12 rundi, a Usik je do pobede stigao odlukom sudija 2:1. Dvojica sudija su pobedu dodelila ukrajinskom bokseru (115:112, 114:113), dok se treći sudija opredelio za Fjurija (114:113).
Usik je do sada bio svetski šampion u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF šampion, dok je Fjuri imao WBC pojas.

Ukrajinac je noćas stigao do 22. pobede u profesionalnoj karijeri na 22 meča, dok je Fjuri prvi put poražen posle 34 trijumfa i jedne nerešene borbe.

Ukrajinac je postao prvi bokser posle 25 godina koji je objedinio sve četiri titule u teškoj kategoriji u sve četiri verzije.

Lenoks Luis je u novembru 1999. godine postao neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji pošto je pobedio Evandera Holifilda.

Komentari (0)

Sport