Ostali sportovi

Maja Ognjenović pred Evropsko prvenstvo: Nadam se da možemo do trećeg zlata u nizu

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2021

-

10:47

Maja Ognjenović pred Evropsko prvenstvo: Nadam se da možemo do trećeg zlata u nizu
Maja Ognjenović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kapitenka odbojkaške reperezentacije Srbije Maja Ognjenović izjavila je da osvajanje olimpijskog zlata u ovom trenutku nije bilo realno.

Odbojkašice Srbije sa Olimpijskih igara u Tokiju vratile su se sa bronzom, što im je druga medalja u nizu sa OI, posle srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Mi smo na OI otišli sa velikim ambicijama i mislim da u ovom trenutku nije bilo realno da se očekuje zlatno odličje, iako sam ga i sama prva najavljivala. Situacija koja nas je pratila, možda i neke okolnosti sa kojima smo se susretale, učinile su da se ne okitimo najsjajnijim odličjem. Moramo da budemo zadovoljni bronzom, jer svaka olimpijska medalja je nešto posebno i drugačije. Sad je stvarno postala fraza, ali naša bronza sija zlatnim sjajem", rekla je Ognjenović Tanjugu.

Izabranice Zorana Terzića od 19. avgusta do 4. septembra očekuje novi izazov, kada će u Beogradu pokušati da odbrane i osvoje treću zlatnu medalju u nizu na Evropskim prevenstvima, a ukupno četvrtu.

"Ja se nadam da možemo. Svakako smo više puta pokazale da smo ekipa za velika dela i kada je malo ko očekivao neki uspeh od nas, mi smo pokazale da možemo da se izdignemo iz mrtvih i napravimo neko iznenađenje", kaže Ognjenović.

Aktuelne svetske i dvostruke uzastopne evropske šampionke, na EP koje se organizuje u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji, igraće u grupi A u Beogradu protiv Bosne i Hercegovine, Francuske, Belgije, Azerbejdžana i Rusije.


"EP je za nas, ne mogu da kažem najlepše takmičenje, jer na svako idemo sa velikim ambicijama, ali valjda zbog tolike dominacije, moram tako da se izrazim, to takmičenje igramo sa posebnim uživanjem i zadovoljstvom. Činjenica da igramo pred našom publikom govori sama po sebi. Posle 10 godina imamo priliku da u Beogradu podignem tron evropskih šampionki, što već i jesmo, ali motiva sigurno da ne manjka. Nadam se da ćemo u jednoj lepoj atmosferi u Beogradskoj areni uspeti da po ko zna koji put ostvarimo naše snove" zaključila je Ognjenović.

Komentari (0)

Sport