Ostali sportovi

Stonoteniserke bez finala: Bronza za Srbiju na Igrama u Tokiju

Komentari

Autor: Euronews

01/09/2021

-

13:55

Stonoteniserke bez finala: Bronza za Srbiju na Igrama u Tokiju
Stonoteniserke bez finala: Bronza za Srbiju na Igrama u Tokiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Stonoteniserke Borislava Perić - Ranković i Nada Matić izgubile su u polufinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju od Šveđanki Ane Karin Alkvist i Ingele Lundbak 2:0, pa su osvojile bronzanu medalju.

Prvo se igrao dubl u kome se vodila velika borba 37 minuta. Naše reprezentativke su u prvom setu vodile 7:6, a na kraju su ga izgubile 11:8. U drugom su Šveđanke vodile 7:3, a naše slavile posle preokreta 11:9. Međutim, Šveđanke su treći set dobile 11:7, četvrti istim rezultatom i ukupnim 3:1 (11:8, 9:11, 11:7, 11:7) povele 1:0, pto je bilo i presudno.

Prešlo se zatim na pojedinačne duele. Borislava Perić Ranković je igrala protiv Ane Klarin Alkvist, koja je bila apsolutni favorit. Borila se Borislava svim silama, ali je Alkvistova briljirala u prva dva seta i ubedljivo ih je dobila. Naša reprezentativka se nije predavala, u trećem je vodila 7:3, ali nije izdržala. Ana Karin je dobila singl 3:0 (11:4, 11:3, 11:7) a Šveđanke meč 2:0, pa tako Nada Matić i Ingela Lundbak nisu ni igrale. 

Naše stonoteniserke su osvajanjem bronzane medalje u svakom slučaju napravile izvanredan uspeh na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Za iskusnu Perić-Ranković ovo je bila peta olimpijska medalja. Iz Rija ima zlato i srebro, u Pekingu je 2008 takođe bila druga, kao i u Londonu četiri godine kasnije. Za Matić je treća, posle bronze i srebra u Riju, osvojenih u individualnoj i timskoj konkurenciji.

Komentari (0)

Sport