Ostali sportovi

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva: Odbojkašice savladale Francuskinje

Komentari

Autor: Euronews

01/09/2021

-

21:49 >> 22:01

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva: Odbojkašice savladale Francuskinje
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pobedivši selekciju Francuske sa 3:1 (23:25, 25:18, 25:7, 25:20)

Uživo:

Četvrti set: Srbija - Francuska 3:1 (25:20)

Još jedan set u kome su srpske odbojkašice pokazale dominaciju, ali uz to i set koji ih šalje u polufinale Evropskog prvenstva. U jednom momentu je bilo čak 20:9, međutim, uspele su Francuskinje da stignu do tri poena zaostaka. Ipak, u igru su ponovo ušle Maja Ognjenović i Tijana Bošković i od toga momenta Srbija više nije gubila poene, već je uspela da slavi sa 25:20.

Treći set: Srbija - Francuska 2:1 (25:7)

Fenomenalan period za domaći tim! Osvojile su treći set nedozvolivši protivničkoj ekipi bilo kakvu šansu. Sve je proradilo i servis i prijem i blok. Zaista izvanredna igra i set koji je zaličio na jedan od onih od pre 11 dana, kada je Srbija prvi put trijumfovala protiv Francuske. Trenutno je 2:1 u setovima i nadamo se da će Terzićev tim bez mnogo muke privesti meč kraju.

 

 

Drugi set: Srbija - Francuska 1:1 (25:18)

Uspela je srpska reprezentacija da se oporavi posle izgubljenog prvog i osvoji drugi set. Na samom početku su izabranice Zorana Terzića napravile nekoliko poena prednosti koje su održavale, ali i povećavale do kraja i tako izjednačile na 1:1.

Prvi set: Srbija - Francuska 0:1 (23:25)

Loš početak srpske selekcije koštao ju je poraza u prvom setu. Francuskinje su na početku stekle prednost od pet poena, što su izabranice Zorana Terzića postepeno topile, ali na kraju nisu uspele da trijumfuju u prvom delu.

Tijana Bošković je bila sjajna i postigla čak osam poena, međutim nije bilo dovoljno i Francuska je povela sa 1:0.

 

SRBIJA: Buša, Lazović, Carić, M. Popović, Mirković, Ognjenović, Veljković, Bjelica, Rašić, S. Popović, Bošković, Milenković, Blagojević, Kocić.

FRANCUSKA: Kazot, Đardino, Stojiljković, Žikel, Sage, Silve, Eluga, Arbos, Ratairi, Respo, Defreje, Rotar, Ba, Želan.

Ova dva ima su se već sastajali u toku ovog turnira i tada je ekipa Zorana Terzića rutinski slavila sa 3:0, a nadamo se da će tako biti i večeras.

''Francuska je po mom mišljenju najprijatnije iznenađenje na ovom Evropskom prvenstvu, ne zbog rezultata, već zbog načina na koji igraju, zbog ekipe koju imaju... Vidi se da je to tim koji spremaju za Olimpijske igre u Parizu, mlad, vrlo perspektivan. Lepo igraju. Još ne mogu da se nose sa vrhunskim reprezentacijama, nemaju tu dozu iskustva, mirnoću u terenu, prave neke početničke greške, ali su jedna od ekipa koja igra najlepšu odbojku na prvenstvu. Iskreno, ne bi trebalo da imamo problema da pobedimo tu utakmicu, ali bismo mogli da napravimo, da ne kažem spektakl, ali da utakmica bude jedna od lepših za gledanje u ovom delu prvenstva“, rekao je selektor Terzić.

Prethodno danas, Italijanke su bile bolje od Ruskinja sa 3:0 (25:20, 25:8, 25:15).

Ukoliko srpske odbojkašice večeras zabeleže pobedu, sastaće se sa turskom selekcijom.

Komentari (0)

Sport