Ostali sportovi

Nove medalje na POI za Srbiju: Ristić osvojio zlato, Savanović srebro

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2021

-

08:52 >> 09:47

Nove medalje na POI za Srbiju: Ristić osvojio zlato, Savanović srebro
Dragan Ristić osvajač zlatne medalje - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Paraolimpijci Srbije bogatiju su za još dve medelja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srpski strelci, Dragan Ristić i Zdravko Savanović doneli su još dve medalje za Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Dragan Ristić je trijumfovao u disciplini vazdušna puška 50 metara, u klasiSH2., ostvarivši rezultat 252,7 krugova, što je novi svetski rekord i tako uspeo da dođe do zlatne medalje, dok se Savanović okitio srebrom u istoj disciplini, uz rezultat 250,1 krugova.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, čestitao strelcima na medaljama:

"Dragi Dragane, dragi Zdravko, od srca Vam čestitam na zlatu i srebru koje ste osvojili! Ogromna radost za našu Srbiju i još veći ponos za sve nas zbog novog svetskog rekorda koji je postavio nas Dragan! Mi smo mala zemllja, ali zbog vas smo najveći na svetu! Bravo, momci!", napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Tviter nalogu.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, takođe se pridružio čestitkama:

"Dominacija srpskih parastrelaca! Drugo zlato uz svetski rekord za Dragana Ristića! Paraolimpijski vicešampion Zdravko Savanović! Istorijski uspeh u finalu za pamćenje! Svaka čast, majstori! Hvala vam! Čestitke i vašim stručnim timovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije! Idemo dalje", nalazi se u čestitki Udovičića.

Da podsetimo, Srbija do sada ima šest medalja na Paraolimpijskim igrama. Nada Matić i Borislava Perić Ranković donele su bronzu u dublu sa takmičenja u stonom tenisu, Željko Dimitrijević je stigao do srebra u bacanju čunja, a Laslo Šuranji bio je precizan za srebro u disciplini puška trostav.

 

 

 

Komentari (0)

Sport