Ostali sportovi

Odbojkaški "klasik" u Krakovu pripao Poljacima: Srbija posustala u finišu

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2021

-

22:56

Odbojkaški "klasik" u Krakovu pripao Poljacima: Srbija posustala u finišu
Odbojkaši Srbije - Copyright www.cev.eu

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška reprezentacija Poljske pobedila je Srbiju 3:2 (25:21, 23:25, 20:25, 25:20, 16:14) u trećem kolu Grupe A na šampionatu Starog kontinenta, koji se održava u četiri države – Poljskoj, Češkoj, Letoniji i Finskoj.

Ovom pobedom je domaćin prvenstva napravio veliki korak ka osvajanju prvog mesta i lakšem rasporedu od osmine finala.

Duel Srbije i Poljske na Evropskom prvenstvu u Krakovu, apsolutno je opravdao epitet derbija. Prepuna dvorana i mnogobrojni gledaoci kraj malih ekrana mogli su da uživaju u vrhunskoj odbojci i okršaju aktuelnih evropskih (Srbije) i dvostrukih uzastopnih svetskih prvaka (Poljske).

Poljska je bila ta koja je diktirala razvoj događaja u prvom setu, ali su srpski odbojkaši, koliko god su mogli u tom momentu, maksimalno otežali posao. Ipak, pošto su "orlovi" smanjili na 21:22, usledila je serija domaćina za vođstvo od 1:0.

 


U drugom setu Srbija se pitala, ali dramatična završnica ponovo nije izostala. U uzbudljivom finišu Srbija je uspela da prva stigne do 25:23 i da izjednači.

Najčudniji je, ipak, bio treći set. Srbija je imala veliku prednost 12:6 i 14:10, ali je domaćin uspeo da priđe na 13:14, da izjednači na 17:17, ali je onda tim Slobodana Kovača dodao gas, napravio novu strašnu seriju i stigla do 25:20.

Izjednačena borba vodila se i u četvrtom setu i činilo se da nas čeka nova drama. Odličnom igrom u bloku i jakim servisom, Poljska je napravila veliku seriju, bila je dominantna i zasluženo je stigla do 25:20, rezultata koji nas je uveo u peti odlučujući set.

Nažalost, u petom setu Poljaci su imali više snage i koncentracije. Odmah su poveli 4:1, Srbija je izjednačila na 13:13 i imala kontru na 14:14, ali su belo-crveni osvojila naredna dva poena i pobedili.
 
Srbija naredni meč u Grupi A igra u ponedeljak protiv Portugala.

Komentari (0)

Sport