Ostali sportovi

Nema zime za vaterpolo: Srbijo, stigla je nova zlatna generacija

Komentari

Autor: Euronews

05/09/2021

-

19:52

Nema zime za vaterpolo: Srbijo, stigla je nova zlatna generacija
Vaterpolo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je zemlja najboljeg vaterpola. Zlatna generacija delifina" potvrdila je primat na Olimpijakim igrama u Tokiju osvajanjem zlatne medalje, ali svi koji su bili zabrinuti ko će i da li će moći da ih zameni mogu da odahnu.

Jednostavno, Srbija ima odličnu školu, ceo sistem funkcioniše dobro jer je struktura postavljana kako treba i rezultati ne izostaju. Mladi vaterpolisti koji kucaju na vrata i A tima, a već stiču iskustva u seniorskim klubovima gde nastupaju, pokazali su na SP u Pragu zaista i kvalitet i karakter.

u grupi A su odigrali 6:6 sa Španijom, a zatim počeli da čiste rivale: Češku 28:0, SAD 14:9, Slovačku 15:0. U osmini finala pobeđen je Brazil 15:5, u četvrtfinalu Hrvatska 12:10, Mađarska je pala u polufinalu 10:7, a onda je i Italija priznala poraz 10:8. Impresivno, potpuno zasluženo.

Euronews/Printscreen

 

 

Zlatni delfini postali su: Vladimir Mišović i Jovan Tanasijević (golmani), igrači Stefan Branković, Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić, Stefan Gak, Petar Mitrović, Marko Radulović, Vuk Milojević, Vasilije Martinović, Bogdan Gavrilović, Petar Jakšić, Marko Radović i Nikola Bućan.

Selektor Uroš Stevanović odlično je vodio tim, kao uostalom i svoj klub Radnički iz Kragujevca. 

Srbija se kao samostalna država treći put popela na krov sveta. Posle Volosa 2011. i Almatija 2015. godine srpski "delfini" našli su se na krovu sveta i danas u Pragu. Pre dve godine u Kuvajtu bili smo vicešampioni, a pre četiri u Beogradu treći.

Komentari (0)

Sport