Ostali sportovi

Supruga otkrila detalje o Šumaherovom zdravlju: Živimo onako kako bi on voleo

Komentari

Autor: Euronews

08/09/2021

-

11:44 >> 12:41

Supruga otkrila detalje o Šumaherovom zdravlju: Živimo onako kako bi on voleo
Mihael Šumaher - Copyright AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks će 15. septembra objaviti dokumentarac o bivšem vozaču Formule 1 Mihaelu Šumaheru, koji bi mogao da nam nagovesti uvid o njegovom zdravstvenom stanju. Supruga Korina i ostali članovi porodice govorili su Nemcu, a delovi potresne ispovesti iz dokumentaraca procurili su u javnost zahvaljujući francuskom kanalu "Tele Loazir".

"Nikada nisam krivila Boga za ono što se dogodilo. To je bila samo nesreća, koja se mogla desiti bilo kome. Naravno, nedostaje mi svaki dan. Ali, ja nisam jedina, tu su deca, porodica, njegov otac, svi oko njega. Svima nedostaje Mihael, ali on je tu, samo drugačiji. Snažan je on", rekla je supruga Korina u dokumentarnom filmu.

Porodica je na okupu. 

"Živimo svi zajedno kod kuće. On je na lečenju a mi pokušavamo da uradimo sve što je u našoj moći da poboljšamo njegovo stanje. Trudimo se da nastavimo život onako kako bi Mihael to od nas voleo i kako bi ga on živeo. On nas je uvek štitio, a sada je red da mi uzvratimo uslugu", izjavila je supruga legendarnog vozača Formule 1.

Šumaher se teško povredio na skijanju, blizu Grenobla 29. decembra 2013. godine. Tog kobnog dana bio je u društvu sina Mike i njegovih prijatelja. Na jednom delu staze, Nemac je naleteo na kamen, zbog kojeg je izgubio kontrolu nad skijama i onda je snažno udario u stenu. Nakon nesreće, sedmostruki šampion Formule 1 hitno je prebaćen u lokalnu bolnicu, gde je izvršena prva neurohirurška operacija. U komi je proveo gotovo godinu dana.

Korina je prošlog aprila prodala imanje u Glandu na obali Ženevskog jezera, privatni avion i kuću u Norveškoj kako bi skupila sredstva za dalje lečenje njenog supruga.

Komentari (0)

Sport