Ostali sportovi

Marko Ivović: Nije prvi put da nas unapred otpišu

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2021

-

16:44

Marko Ivović: Nije prvi put da nas unapred otpišu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška reprezentacija Srbije će se u nedelju u Krakovu sastati sa selekcijom Turske u okviru osmine finala Evropskog prvenstva.

Primač srpske selekcije, Marko Ivović, se osvrnuo na dosadašnji tok prvenstva i na samu igru Srbije:

„Kad se sve sumira, dobro je bilo u uvodnoj fazi. Mislim da je najvažnija ta utakmica sa Poljskom, koja nam je pokazala da smo na dobrom putu. Malo lošije izdanje je bilo protiv Grčke, ali samo zato što smo ušli u meč po sistemu – lako ćemo. Kada se protivnik ne poštuje dovoljno, onda dolazi kazna. To nije ništa novo u svetu sporta. Bitno je da smo dobili peti set i pobedili i pored takvog pristupa na početku. Sve u svemu, zadovoljni smo, celokupno je sve dobro izgledalo“, istakao je Ivović u razgovoru za Mozzartsport, pa nastavio:

„Muška odbojka je poslednjih godina izuzetno napredovala. Nema reprezentacije protiv koje ćeš samo izaći na teren i pobediti bez da se pomučiš. Vidimo Finsku, Grčku, Tursku... Portugalija je uzela set Poljacima i čak imala šansu da dođe do 2:2. Definitivno nema lako ćemo“.

Kada su kretali na EP, selektor Slobodan Kovač je rekao da će dodatan motiv za Srbiju biti to što mnogima nije na listi glavnih favorita, iako je evropski šampion.

„Nije prvi put da nas unapred otpišu. Uglavnom su mnoge ekipe ispred nas kad se priča pred početak takmičenja. Nije ništa strano, ali mi Srbi smo inadžije velike, pa onda to može da bude i dobro. Baš se sećam kad je jednom teniser Medvedev zahvalio publici što je toliko navijala protiv njega, jer mu je dala snagu da pobedi. Takav je slučaj i kod nas“.

 

Komentari (0)

Sport