Ostali sportovi

Iznenađenje na Evropskom prvenstvu: Češka eliminisala Francusku u tri seta

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2021

-

21:06

Iznenađenje na Evropskom prvenstvu: Češka eliminisala Francusku u tri seta
Češka bolja od Francuske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaši Češke priredili su najveće iznenađenje u mečevima osmine finala na prvenstvu Evrope. Pred svojom publikom u Ostravi, eliminisali su olimpijskog šampiona Francusku rezultatom 3:0 (25:22, 25:19, 34:32).

U Ostravi je viđena fenomenalna utakmica, domaćin je odigrao kao u transu i zasluženo će se protiv Slovenije boriti za polufinale. 
Posle 52 minuta igre Francuska se našla u teškoj situaciji, domaćin je sjajnom igrom stigao do vođstva od 2:0 u setovima. Izuzetno dramatičan bio je treći set, izgledalo je da se Francuzi vraćaju u igru, vodili su 24:22, da bi Česi uzvratili serijom od tri vezana poena i potom propustili nekoliko meč lopti.

Kod rezultata 28:27 napad Francuske završio je u autu, krenulo je veliko slavlje domaćina, ali je zatražen čelendž i nakon provere ispostavilo se da je češki igrač dodirnuo mrežu pa je drama nastavljena. Na kraju, Zajiček je izblokirao Engapeta i Češka je konačno bila u četvrtfinalu, a maratonski treći set završen je rezultatom 34:32.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Jan Hadrava sa 18 i Lukas Vašina sa 15 poena, dok se kod Francuza istakao Žan Patri sa 20 poena.

Parovi četvrfinala: Rusija - Poljska, Češka - Slovenija, Srbija - Holandija, Nemačka - Italija. 

 

Komentari (0)

Sport