Ostali sportovi

Sa ceremonije Kuće slavnih u zatvor: Džouns pravi probleme i van oktagona

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2021

-

16:09 >> 16:10

Sa ceremonije Kuće slavnih u zatvor: Džouns pravi probleme i van oktagona
Džon Džouns - Copyright AP Photo/John Locher, File

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Džon Džouns uhapšen je u petak ujutru u Las Vegasu zbog prijavljenog nasilja u porodici, naveli su mediji iz SAD.

Amerikanac je tako bacio senku na veliki uspeh koji je doživeo samo nekoliko sati pre hapšenja, kada je uvršten u UFC Kuću slavnih.

Detalji nisu poznati, osim da je nekadašnjem šampionu UFC-a u poluteškoj kategoriji (do 93kg) određen pritvor od 12 sati uz kauciju od 8000 dolara.

Legendarni borac odavno ima problema sa zakonom. Pre godinu dana je takođe uhapšen zbog nasilja u porodici, kao i zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Džouns u pofesionalnoj karijeri ima skor od 28 pobeda, jednog poraza (nepravedna diskvalifikacija zbog nedozvoljenih udaraca) i jedne poništene borbe protiv velikog rivala Danijela Kormijea. Džouns je u tom meču slavio, ali je borba naknadno poništena, pošto je Džouns bio pozitivan na turinabol.

Na ceremoniji ulaska u Kuću slavnih, bivši šampion je rekao da se raduje povratku u ring, u kojem nije bio još od februara. 2020, kada je diskutabilnom odlukom sudija uspeo da savlada do tada neporaženog Dominika Rejesa.

Vest o hapšenju Džounsa nije posebno iznenadila direktora najveće MMA organizacije Dejne Vajta.

"Ništa novo, nisam šokiran. On ima mnogo demona. Čovek ne može da izdrži ni 12 sati u Las Vegasu a da ga ne napravi neki problem. Ovaj grad nije dobar za Džounsa", poručio je Vajt, koji ujedno važi za velikog simpatizera pomenutog borca.

Džouns je prošle godine odlučio da se bori u teškoj kategoriji, a prvi "ispit" trebao je da mu bude nekadašnji šampion Stipe Miočić, koji je pojas izgubio u borbi sa gorostasnim Frencisom Nganuom.

Komentari (0)

Sport