Ostali sportovi

Odbojkašice Srbije bez finala na Svetskom prvenstvu: Za bronzu protiv SAD

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2021

-

08:59

Odbojkašice Srbije bez finala na Svetskom prvenstvu: Za bronzu protiv SAD
Odbojkašice Srbije U18 - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je bila prejaka, kadetska selekcija odbojkašica Srbije nije uspela da se plasira u finale svetskog prvenstva koje se održava u Meksiku jer su poražene od "zbornaje" 3:0 (25:13, 25:8, 25:21). U borbi za bronzu boriće se u četvrtak oko ponoći sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država koja je istim rezultatom bila poražena od Italije.

Rusija je dominirala tokom celog meča, malo neizvesnosti viđeno je tek u trećem setu, ali sve to bilo je nedovoljno za nešto više. Nismo imali raspoložene igračice podatak da je Iva Šućurović sa sedam poena, a Hena Kurtagić i Vanja Ivanović sa po šest bile najproduktivnije sve govori.

„Da smo igrali ovu utakmicu tri dana, ne bismo mogli da pobedimo. Rusija je u ovom momentu kvalitetnija od nas na svim pozicijima. Prave jako malo grešaka, imaju idealan prijem. Vidi se da su dugo zajedno. Nama ostaje da ovaj meč shvatimo kao lekciju, da se trudimo da idemo istim putem i da igramo ovako disciplinovano. Veliki će uspeh biti ako osvojimo bronzu. Nadam se da ćemo igrati bolje i da ćemo uspeti da se okitimo medaljom“, istakao je selektor Jovo Caković.

Komentari (0)

Sport