Ostali sportovi

Žreb za Svetsko prvenstvo u odbojci: Srbija u grupi sa domaćinom Rusijom

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2021

-

18:36

Žreb za Svetsko prvenstvo u odbojci: Srbija u grupi sa domaćinom Rusijom
Žreb za Svetsko prvenstvo u odbojci: Srbija u grupi sa domaćinom Rusijom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na 20. Svetskom prvenstvu u odbojci 2022. godine u Moskvi, Srbija će igrati u A grupi sa Rusijom, Tunisom i Portorikom, odlučeno je žrebom u gimnastičkoj dvorani „Irina Viner – Usmanova“ u Moskvi.

Svetsko prvenstvo u Rusiji  održaće se od 26. avgusta do 11. septembra 2020, godine, sastave grupa odredili su nekadašnji odbojkaški asovi Ljubov Sokolova, Ekaterina Gamova, Vladimir Grbić i Taras Htei.

Prva utakmica odigraće se 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.

U B grupi u Kemerovu će igrati Brazil, Japan, Kuba i Katar, u C grupi u Novosibirsku Poljska, SAD, Meksiko i Bugarska dok će se takmičenje u D grupi održati u Ufi, gde su rivali Francuska, Slovenija, Nemačka i Kamerun. U E grupi, u Jekaterinburgu su Italija, Kanada, Turska i Kina, a u F grupi u Krasnojarsku, Argentina, Iran, Holandija i Egipat.

Na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu  24 ekipe će biti podeljene u 6 grupa sa po 4 tima. Mečevi I faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i 4 najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati 4 grupe sa po 4 tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće 6 selekcija, pobednici 4 grupe i 2 najbolje drugoplasirane reprezentacije. Utakmice treće faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Komentari (0)

Sport