Ostali sportovi

Portugalija svetski prvak u futsalu: Rikardinjo konačno na krovu sveta

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2021

-

21:01

Portugalija svetski prvak u futsalu: Rikardinjo konačno na krovu sveta
Rikardinjo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Evropski prvak u futsalu osvojio je i svetsku krunu. Portugalija je novi prvak sveta u futsalu jer je u finalu SP u Litvaniji sa trona skinula aktuelnog vladara Argentinu 2:1 (1:0).

Blistavo je bilo finale, Portugalci, koji su aktuelni prvaci Evrope iz 2018. godine, imali su raspoloženog Panija Pereiru, dvostrukog strelca, ali i iskusnog Rikardninja kome je ovo bila poslednja prilika da osvoji jedinu titulu koja mu nedostaje. 

Jer mađioničaru je već 36 godina, bio je najbolji igrač i najbolji strelac SP i EP, osvojio je EURO 2018. i sve je dao da karijeru zaokruži osvajanjem Mundijala. Portugalci su posle Španaca druga selekcija koja je na evropsku dodala i svetsku titulu.

Kakvi su majstori Argentinci i Portugalci uverili su se i naši ljubitelji futsala jer je Srbija u grupi izgubila od Argentine, a od Portugalije u osmini finala i to posle produžetaka 4:3. Portugalci su poveli u 15. minutu preko Panija Pereire posle asistencije Tijaga Brita. Pre toga je Boruto (Argentina) dobio crveni karton jer je udario pesnicom Rikardinja i time je defanziva Argentinaca izgubila na snazi. 

U nastavku je Rikardinjo asistirao Paniju Pereiri u 28. minutu za vođstvo od 2:0, ali je u istom minutu Kaludino topovskim udarcem vratio "gaučose" u igru. Argentina je napadala iz sve snage, ali je Bebe branio odlično, a Edelštajn je propustio zicer za izjednačenje.

U 38. minutu viđena je VAR provera zbog mogućeg penala za Argentinu. Lopta jeste Žoao MAtoša udarila u ruku, ali sudije su procenile da to nije za penal što je razljutilo Argentince koji su igrali bez golmana, sa petoricom igrača. I četiri sekunde pre kraja pogodili su stativu. Plakao je Rikardinjo kao kiša...

Bronzu je osvojio Brazil koji je 4:2 pobedio Kazahstan.

Komentari (0)

Sport