Ostali sportovi

Srpske rukometašice najavile borbu za pobedu na Islandu

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2021

-

16:54

Srpske rukometašice najavile borbu za pobedu na Islandu
Srpske rukometašice najavile borbu za pobedu na Islandu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije u nedelju nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv domaćina Islanda u Hafnarfjordu (18.00).

Rukometašice Srbije u nedelju nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine utakmicom protiv domaćina Islanda u Hafnarfjorduru (18.00, TV Arena Sport 3).

Levi bek srpske reprezentacije Jovana Kovačević sumirala je utiske nakon ubedljivog trijumfa nad Turskom.

"Znale smo da utakmica protiv Turske neće biti laka, pogotovo što je to prva utakmica koju smo igrale u nekom podmlađenom sastavu. Od početka smo igrale našu igru i odmah se videlo da smo dominantnije u odnosu na njih i trudile smo se da održimo taj tempo tokom čitavog toka utakmice. Imale smo uspona i padova, ali na kraju smo uspele da ostvarimo pobedu. Postoji još stvari koje treba da ispravimo i za koje treba vreme da bi se uigrale, ali zaista smo se dobro osećale na terenu", izjavila je Kovačević.

Sledeći rival u kvalifikacijama za EHF EURO 2022 je Island.

"Smatram da će utakmica protiv Islanda biti malo teža, samim tim što ne igramo pred našom publikom i što će put biti malo duži. Probaćemo da se skoncentrišemo i da ispravimo greške koje su se dogodile na prethodnoj utakmici. Potrudićemo se da damo sve od sebe da bi i sledeća utakmica bila završena pobedom".

 
Na meču protiv Turske u Zrenjaninu imale ste sjajnu podršku sa tribina

"Zbog toga nam je posebno drago, pogotovo posle dugog perioda kada zbog pandemije nismo mogle da igramo na domaćem terenu i pred svojom publikom. Zaista je bilo lepo igrati u Zrenjaninu pred tolikim brojem ljudi, veoma nam je značilo i dodatno doprinelo pobedi", zaključila je Kovačević.

Komentari (0)

Sport