Ostali sportovi

Trilogija pripala Fjuriju: Na redu je titula neprkosnovenog šampiona teške kategorije

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2021

-

09:58

Trilogija pripala Fjuriju: Na redu je titula neprkosnovenog šampiona teške kategorije
Fjuri - Vajlder - Copyright Wade Vandervort/Las Vegas Sun via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tajson Fjuri odbranio je pojas WBC prvaka teške kategorije, pošto je u 11. rundi nokautirao Dionteja Vajldera.

Nakon što je prvi susret 2018. godine završen bez pobednika, Britanac je u poslednjih 20 meseci upisao drugu pobedu protiv Amerikanaca i sada mu na putu do titule neprikosnovenog šampiona teške kategorije stoji samo Aleksandar Usik, koji drži preostale pojaseve (WBA, WBO i IBF).

Fjuri je neporažen u karijeri sa 31. pobedom, dok je njegov današnji rival nakon 42. pobede izgubio drugu borbu.

Svestan težine ovog meča, Vajlder je od starta krenuo agresivno i udarcima u pleksus probao je da iznenadi Fjurija, koji je prve dve runde iskoristio da “ispita“ protivnika. Krajem treće runde, “kralj cigana“ je kombinacijom kroše-aperkat poslao Amerikanca na pod, ali vremena za nešto više nije bilo.


U četvrtoj rundi umalo nije došlo do najvećeg preokreta u ovoj trilogiji, Vajlder je dva puta rušio protivnika, ali je Britanac uspeo da se oporavi.

Naredne runde protekle su bez većih uzbuđenja, obojica su napadala bez kalkulisanja, domaći bokser se vratio staroj taktici i šansu tražio preko jednog udarca.

Sa druge strane Fjuri se dobro kretao, koristio kombinacije i klinč i tako zamarao protivnika, kome su noge postajale sve teže. U 10. rundi, Britanac je ponovo poslao Vajldera na pod, a početkom 11. desnim krošeom stavio tačku na ovu trilogiju.

Komentari (0)

Sport