Ostali sportovi

Amerikanac odbio pruženu ruku Fjurija: Nema više revanša poručio Britanac

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2021

-

12:21 >> 12:27

Amerikanac odbio pruženu ruku Fjurija: Nema više revanša poručio Britanac
Amerikanac odbio pruženu ruku Fjurija: Nema više revanša poručio Britanac - Copyright AP Photo/Chase Stevens

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji boksa imali su prilike da uživaju u pravom spektaklu, koji su nam sinoć priredili Tajson Fjuri i Dionte Vajlder u dvorani “T-mobajl arene“ u Las Vegasu. Treći međusobni okršaj dvojice teškaša zarvršen je nokautom Britanca u 11. rundi.

Vajlder je nakon meča odvezen u bolnicu, a u prolazu je dao kratku izjavu američkim medijima.

“Dao sam sve od sebe, ali nisam bio dovoljno dobar. Znao sam kakva će biti Tajsonova taktika, sigurno nije nabio toliku kilažu da bi bio baletan. Tokom meča često je ulazio u klinč i oslanjao se na mene. Iskoristio je priliku i pobedio“, rekao je Vajlder.

Amerikanac se borio hrabro, imao je svoju šansu u četvrtoj rundi kada je dva puta oborio Fjurija na pod, ali je u nastavku meča izgubio snagu. Britanac se bolje kretao, napadao u kombinacijama i vešto koristio klinč kako bi izmorio protivnika, koji je često trošio energiju pokušavajući da jednim udarcem reši borbu..

Poznato je da već duže vreme vlada izvestan animozitet između “kralja cigana“ i Vajldera, koji je nakon trilogije odbio da čestita protivniku.

“Prišao sam mu i rekao ’svaka čast’, a on je odgovorio da ne želi da mi pokaže poštovanje. To me je jako iznenadilo. Ovo je bila izvanredna borba, zahvalan sam Bogu što se obojica vraćamo u jednom komadu svojim porodicama. Uvek sam isticao da sam najbolji borac na svetu, a on je odmah iza mene. Sjajna trilogija, bio mi je potreban partner za ples, a sada je gotovo. Više nema revanša, Dionte Vajlder više ne postoji“, zaključio je Britanac.

Komentari (0)

Sport