Ostali sportovi

OKS: Rezultati sportista Srbije na Olimpijskim igrama vrhunski

Komentari

Autor: Euronews

19/10/2021

-

16:05

OKS: Rezultati sportista Srbije na Olimpijskim igrama vrhunski
OKS: Rezultati sportista Srbije na Olimpijskim igrama vrhunski - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijski komitet Srbije (OKS) usvojio je izveštaj šefa misije iz Tokija Nataše Janković.

Sednica Izvršnog odbora OKS, prva nakon održanih Olimpijskih igara u Tokiju, održana je video konferencijom. 

Na njoj su ostvareni rezultati srpskih sportista ocenjeni su kao vrhunski.

Nataša Janković je predstavila izveštaj u kojem su detaljno analizirani svi elementi pripreme i organizacije nastupa srpskih sportista na najvećem svetskom takmičenju. 

"U veoma iscrpnom izveštaju, između ostalog, istaknuta je polna zastupljenost tima Srbije na ovim Olimpijskim igrama koja je pokazala gotovo identičnu zastupljenost žena i muškaraca (44 žene i 43 muškarca). Ovakav sastav Misije pokazuje nastojanje Olimpijskog komiteta Srbije da u svim segmentima sprovodi preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta iz Olimpijske agende 2020+5. Izveštaj je jednoglasno usvojen i ocenjen najvišom ocenom. Usvojeni su, takođe, stručni izveštaji trenera i šefa medicinskog tima".

Dodaje se da je analiza ostvarenih sportskih rezultata pokazala je da je devet osvojenih medalja (3 zlatne, 1 srebrna i 5 bronzanih) svrstalo Srbiju na 28. mesto po broju osvojenih zlatnih medalja, odnosno na 26. mesto po ukupnom broju osvojenih medalja od svih zemalja učesnica Olimpijskih igara. 

Medalje za Srbiju osvojene su u sedam različitih grana sporta (4 individualna). 

Srpski sportisti imali su ukupno 13 plasmana u top 10 u svojoj konkurenciji, što predstavlja povećanje u odnosu na prethodna dva izdanja letnjih Olimpijskih igara. 

"Uzimajući u obzir napred navedena ostvarenja, članovi Izvršnog odbora jednoglasno su ocenili nastup naših sportista kao vrhunski".

Komentari (0)

Sport