Ostali sportovi

Svetsko prvenstvo u boksu: Rutinska pobeda Vahida Abasova

Komentari

Autor: Euronews

28/10/2021

-

20:27

Svetsko prvenstvo u boksu: Rutinska pobeda Vahida Abasova
Vahid Abasov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski bokseri uspešno su završili četvrti dan na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Od tri meča dva su rešili u svoju korist. 

Za pozitivan skor pobrinuo se reprezentativac Vahid Abasov u velter kategoriji (do 67 kg). Bio je bolji od Nepalca Sanila Šahija rezultatom 5:0.

Reprezentativac Srbije  opravdao je ulogu favorita protiv anonimnog boksera iz Nepala. Nije preterano potrošio energiju, pogađao je kada treba, u sve tri runde ostavio je bolji utisak i zasluženo pobedio sa 5:0. 
   
Prethodno je superteškaš Vladan Babić savladao Kamerunca i šampiona Afrike Maksima Jegnonga rezultatom 3:2 u kategoriji +92 kg, dok je Veljko Gligorić u pero kategoriji (do 57 kg), poražen od Kirgistanca Esenbek Akilbeka.
 
U petak su na programu nove borbe, a Srbiju će predstavljati Tamir Galanov u kategoriji do 54 kg protiv Uzbekistanca Šakobidina Zoirova u okviru prvog kola.

U 2. kolu, Srbija startuje mečom Sadama Magomedova (92 kg) protiv Brazilca Abnera Teiksere Da Silve, borbe počinju u 13 časova, a ovaj meč je osmi po redu. 

Od 18 časova, u petoj borbi nastupiće Semiz Aličić u kategoriji do 60 kg protiv predstavnika Laosa Valtera Upatana.

Na kraju takmičarskog dana Džejlan Toskić u kategoriji do 71 kg boksuje protiv Rusa Vadima Musaeva.

Komentari (0)

Sport