Ostali sportovi

Vanja Udovičić: U Srbiji se sport živi i slavi

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2021

-

14:31

Vanja Udovičić: U Srbiji se sport živi i slavi
Vanja Udovičić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je za Srbiju velika čast što će i naredne godine biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju za seniore.


Udovičić je, obraćajući se delegatima iz celog sveta koji su se okupili na Izbornom kongresu Svetske rvačke federacije, u Beogradu, uoči Svetskog prvenstva za takmičare do 23 godine, čiji će domaćin biti Srbija, rekao da će naša zemlja tako u kontinuitetu biti domaćin najboljim rvačima sveta koji su budućnost ovog sporta koji su danas okupljeni u Beogradu i onima koji su najbolji rvači sveta, naredne godine.

Udovičić je kazao da je siguran da će Srbija opravdati ukazano ogromno poverenje i da će za sve biti zemlja u koju se rado vraćaju i po najboljem pamte.

„Dobrodošli u Srbiju, zemlju u kojoj se sport živi i slavi. Hvala vam što ste prepoznali naše zalaganje i potpunu posvećenost da iz godine u godinu postižemo sve bolje sportske rezultate, što ste nam ukazali poverenje da budemo vaši domaćini i dali priliku da još jednom pokažemo Srbiju u najlepšem svetlu i svima vama koji ste najviši predstavnici svetskog rvanja", rekao je Udovičić.

Ministar je istakao da smo ponosni na to što Srbiju danas prepoznaju svi po sportskim šampionima, ali da se tu nećemo zaustaviti.

"Cilj od koga ni u jednom momentu ne odstupamo je da obaramo rekorde na svim sportskim poljima, ali i dalje razvijamo i unapređujemo sportsku infrastrukturu i to objektima poput Multifunkcionalne dvorane koja će biti jedinstvena, jedna od najfunkcionalnijih i najlepših dvorana u regionu i u Evropi za borilačke sportove", rekao je Udovičić.

Komentari (0)

Sport