Ostali sportovi

Rukometaši pred kontrolne mečeve: Srećni smo što smo ponovo na okupu

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

19:26

Rukometaši pred kontrolne mečeve: Srećni smo što smo ponovo na okupu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije započeli su pripreme u EHF nedelji nacionalnih timova i predstoje im još dva dana trenažnih aktivnosti u Staroj Pazovi do puta u Bratislavu.


Izabranici selektora Tonija Ðerone odigraće dve kontrolne utakmice protiv selekcije Slovačke 5. i 6. novembara, kako bi proverili trenutnu formu i kako bi se što bolje se uigrali za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje u januaru naredne godine. Podsetimo, EURO 2022 održava se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Reprezentativac Mijajlo Marsenić kaže da su svi srećni što su opet na okupu.

"Svesni smo da će nam ove utakmice protiv Slovačke dobro poslužiti da vidimo gde smo i da se što bolje pripremimo za glavni deo koji nas očekuje, a to su pripreme za Evropsko prvenstvo. Želimo da ispravimo sve greške, a sigurno će ih biti jer nismo dugo bili zajedno. Atmosfera je kao i uvek dobra i pozitivna", rekao je Marsenić za sajt RS S.

Slovačka ima dosta novih igrača i igraju malo drugačije nego ranije, kaže Marsenić.

"Nije ih bilo dugo na evropskoj sceni i sigurno je da samim tim što pored Mađara imaju domaćinstvo ovog prvenstva, traže neku svoju šansu. I njima će ove dve utakmice poslužiti da vide na čemu treba da porade, ali mi treba da gledamo sebe, da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da se fokusiramo na zadatke koje dobijamo od trenera. Nadam se da neće biti nekih ozbiljnijih problema i povreda i da će nam ovo zaista poslužiti kao jedna dobra provera pred Evropsko prvenstvo", rekao je on.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj se približilo, a Marsenić je upitam i kakva atmosfera vlada u reprezentaciji Srbije tim povodom.

"Sigurno da nam je samopouzdanje poraslo posle one dve utakmice sa Francuskom i sa Grčkom. Porasli su malo i apetiti i sigurno je da smo svi svesni da igramo u teškoj grupi. Međutim, isto tako smo svesni da možemo da prođemo u drugu fazu takmičenja, tako moramo da razmišljamo", kaže on.

"O nekim višim ciljevima mislim da je u ovom trenutku nezahvalno pričati, jer ipak ovde ima dosta mladih igrača i ponekad nametanje pritiska može da izazove kontraefekat. Mislim da treba ići iz utakmice u utakmicu, možemo reći da nam je cilj prolazak u drugu fazu takmičenja, a onda - šta bude. Najvažnije je da damo svoj maksimum iz utakmice u utakmicu i nadam se da će na kraju sve biti dobro", zaključio je Marsenić.

Golman Dejan Milosavljev takođe navodi da je jedva čekao okupljanje nacionalnog tima.

"Jedva sam čekao da dođem i drago mi je što je većina igrača zdrava i prisutna, nedostaje nekoliko igrača koji imaju sitne probleme, ali je to razumljivo jer su lige mnogo zahtevne i teške. Došli smo ovde da se vidimo, da se okupimo, da ponovimo neke stvari koje su nam važne za period koji nas očekuje i mislim da ćemo uraditi dobre stvari za ovih nekoliko dana koliko smo zajedno", započeo je Milosavljev i osvrnuo se na duele sa reprezentacije Slovačke.

"Važno je kako mi gradimo našu igru, nadam se da ćemo odigrati onako kako mi to očekujemo i na način koji trener očekuje. Naravno, želimo da idemo na pobedu i da trijumfujemo u tim utakmicama. Prioritet je da osetimo jedni druge jer se nismo okupljali od juna i da se što više uigramo. Nadam se da će rezultat biti pozitivan i uradićemo sve od sebe da pobedimo".

Kako se prvenstvo bliži, sve je više euforije, ali mislim da smo na zemlji i da smo skromni, kaže golman reprezentacije.

"Borićemo se da svakim danom zaslužimo poverenje, prvo između nas, a onda ljudi koji nas gledaju i koji nas podržavaju, tako i cele Srbije. Uradićemo sve da budemo što spremniji za Evropsko prenstvo koje nas u januaru očekuje", zaključio je Milosavljev.

Komentari (0)

Sport