Ostali sportovi

Dragan Stojković Piksi na izložbi "Put pravih vrednosti"

Komentari

Autor: tanjug

29/05/2021

-

14:01

Dragan Stojković Piksi na izložbi "Put pravih vrednosti"
Dragan Stojković Piksi na izložbi "Put pravih vrednosti" - Copyright E-Stock/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković  posetio je izložbo o istoriji olimpizma u Srbiji "Put pravih vrednosti" koja je prezentovana na tačno 100 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti. Izložba ima za cilj da upozna javnost sa njegovim kontinuitetom od Kraljevine Srbije do danas.

"Drago mi je što postoji jedna ovakva galerija gde ljudi mogu da vide istoriju jedne male zemlje, koja je u isto vreme velika sportska sila. Ove slike i medalje pokazuju koliko je ova zemlja bila napredna, koliko su ljudi gledali unapred i bili veliki vizionari, izjavio je Dragan Stojković Piksi. 

E-Stock/Miloš Milivojević

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković zahvalio je Draganu Stojkoviću na dolasku na izložbu i istakao da je Komitet kuća svih zaslužnih olimpijaca koji su ponosno predstavljali našu zemlju na najvećem sportskom događaju, a jedan od njih jeste i aktuelni selektor naše fudbalske reprezentacije.

"Moj veliki prijatelj Ivica Osim mi je davnih godina pričao o talentu Dragana Stojkovića, čiju sam karijeru kasnije pratio s velikim interesovanjem, kako igračku tako i trenersku. Moja ćerka Marina trenutno radi kao trener u Japanu i uvek sa ushićenjem dočekam vesti koje mi šalje o počastima koje Piksi dobija u toj divnoj zemlji", rekao je Maljković nakon zajedničkog obilaska izložbe.

Stojković, koji je i osvajač bronzane olimpijske medalje na Igrama u Los Anđelesu 1984. godine, obišao je izložbu zajedno sa svojim pomoćnikom iz Japana, Kacuhito Kinošijem, istakao je da mu je učestvovanje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu poseban uspeh.

"Ovo je nešto čime Srbija može da se ponosi pred čitavim svetom i možemo ponosno da pokazujemo sportsko znanje i viteštvo koje nas krasi od kad sport postoji u Srbiji. Olimpijske igre u Los Anđelesu i dalje su jedna od mojih najlepših sportskih uspomena", zaključio je Stojković.

Komentari (0)

Sport