Ostali sportovi

Sinančević izjednačio lični i državni rekord: Kuglu dobacio i do 22,15 metara, ali uz prestup

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2021

-

14:19

Sinančević izjednačio lični i državni rekord: Kuglu dobacio i do 22,15 metara, ali uz prestup
Sinančević izjednačio lični i državni rekord: Kuglu dobacio i do 22,15 metara, ali uz prestup - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Armin Sinančević osvojio je treće mesto u Dijamantskoj ligi koja je održana u Dohi. Srpski bacač kugle izjednačio je lični i državni rekord, dostigavši daljinu od 21.88 metra i time dokazao da se nalazi u odličnoj formi.

Iako je ostvario najbolji rezultat na takmičenju, naš reprezentativac nije trijumfovao, zbog izmenjenih pravila Lige, koja nalažu da pobednika odlučuje isključivo poslednja serija u koju ulaze trojica sa najboljim plasmanom.


Sinančević je u finalnom izbačaju prestupio, a takmičenje je osvojio trostruki svetski šampion Tomas Volš sa Novog Zelanda. Do prvog mesta i glavne nagrade stigao je hicem od 21.63 metra, dok je na drugom mestu završio Hrvat Filip Mihajljević skorom od 20,89. Zanimljivo da je Sinančević bacio kuglu do 22,15 metara, ali je pritom prestupio, tako da je u finalnoj seriji umesto najboljeg rezultata i novog rekorda države, morao da se zadovolji mestom iza kolega.

Srpski atletičar zadržao je pozitivan stav posle turnira i veruje da ima još prostora za napredak.

"Sve ide po planu, zaista sam u nikad boljoj formi što pokazuju i sami rezultatii. Očekujemo da bude još bolje na Olimpijskim igrama u Tokiju", rekao je Armin Sinančević, velika nada srpske atletike.

 

Komentari (0)

Sport