Ostali sportovi

Bregar kritikuje: Dobro je da smo pobedili, ali nije smeo da nam se dogodi onakav pad

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2021

-

10:36

Bregar kritikuje: Dobro je da smo pobedili, ali nije smeo da nam se dogodi onakav pad
Bregar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolje rukometašice Srbije savladale su Poljsku na otvaranju grupe B Svetskog prvenstva u Španiji (25:21) i tako napravile krupan korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Igračice selektora Uroša Bregara su bile dominantne tokom celom mega, sve vreme su vodile, ali su na kraju dozvolile rivalkama da im se približe i umalo preotmu pobedu koju su i te kako zaslužile.

"Mislim da smo u prvih deset minuta ušli u utakmicu sa baš dobrom energijom, što je i bio plan, da odigramo dobro odbranu, znali smo da će to biti ključ do uspeha. Promašili smo neke šuteve u prvom poluvremenu, mogla je da bude i veća razlika, na kraju je bilo samo tri gola. U drugom poluvremenu smo imali pad oko 40. minuta koji ne bi smeo da se dogodi, ali baš sam srećan što smo se vratili, odigrali dobro utakmicu do kraja, igrali dobro u odbrani, tako da smo prilili samo 21 gol", istakao je slovenački stručnjak.

Najefikasnija u pobedi Srbije nad Poljskom sa sedam postignutih golova bila je Anđela Janjušević koja je pobedu posvetila povređenoj saigračici Sanji Radosavljević:

"Ispoštovale smo dogovor iz svlačionice, imale uspona i padova, ali mislim da je to i normalno jer prvi put nastupamo u ovako mladom sastavu. Definitivno smo igrale kao tim i mislim da nam je to na kraju i donelo pobedu. Htela bih ovu pobedu da posvetim našoj Sanji koja nije sa nama zbog povrede i isto tako ostalim devojkama koje nisu tu a za koje znamo da su svim srcem uz nas", poručila je Anđela Janjušević.

Selekcija Srbije naredni meč na SP u Španiji igra sutra od 20.30 (TV Arena 1 Premium), a rival će im biti reprezentacija Kameruna.

Komentari (0)

Sport