Ostali sportovi

Srpske rukometašice znaju recep: Igra protiv Poljske model za sve naredne utakmice

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2021

-

15:16

Srpske rukometašice znaju recep: Igra protiv Poljske model za sve naredne utakmice
Rukometašice Srbije - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pobeda nad selekcijom Poljske (25:21) važna je za rukometašice Srbuje, ne samo zbog osvojenih bodova koji će se verovatno prenositi u drugi krug takmičenja, već i zbog samopouzdanja pred ostale duele na SP u Španiji.

Dan nakon te utakmice, kada su se malo slegli utisci, reprezentativke Aleksandra Stamenić i Marija Petrović su govorile o značajnoj pobedi i najavile sutrašnji duel protiv Kameruna (20.30h).

"Vrlo važna pobeda za nas, jer smo videli da možemo. Energija nam se poklopila i nadam se da smo to prenele i na našu publiku koja nas je podržavala i na sve gledaoce. Presrećna sam što sam ovde i što sam deo ovakve ekipe, zaista uživamo što smo ovde sve zajedno. Debitovala sam za nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to je bila samo uvertira za ovo što mi se dešava u Španiji. Energija nam je odlična, stvarno se lepo družimo, mislim da sve to prenosimo na teren i da se sve to sinoć videlo. Sutra to treba da pokažemo i protiv Kameruna i opravdamo ulogu favorta", kaže Aleksandra Stamenić.

Uoči početka prvenstva, Marija Petrović je naglasili težinu i važnost prve utakmice, a sada kad je pobeda ostvarena sve će biti mnogo lakše.

"Posle prospavane noći i kada su se glave ohladile, uz odličnu sveukupnu atmosferu mogu reći da smo uradile nešto što se iskreno nije očekivalo od nas, pošto svi znaju da smo ovde došli sa znatno podmlađenim sastavom. Dokazale smo da ako ispoštujemo svaki dogovor i ako svaka igračica uradi svoj deo posla da apsolutno nismo protivnik za potcenjivanje i da imamo šanse da sa svima igramo. Uz pristup kao što smo imale juče uverena sam da možemo pobediti Kamerun", ističe Marija Petrović.

Komentari (0)

Sport