Ostali sportovi

Srpske rukometašice pred meč sa Rusijom: Ostavićemo srce na terenu

Komentari

Autor: Euronews

06/12/2021

-

11:02 >> 11:04

Srpske rukometašice pred meč sa Rusijom: Ostavićemo srce na terenu
Bregar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Podmlađena selekcija Srbije je otputovala na Svetsko prvenstvo u Španiju bez velikih očekivanja i prepotentnih najava, ali sa jasnim obećanjem da će dati sve od sebe da dokaže kako srpski ženski rukomet ima budućnost.

Uvodna dva kola su to i dokazala, budući da igračice selektora Uroša Bregara imaju dve pobede, čime je obezbeđen plasman u drugi krug takmičenja, a sutra u direktnom duelu protiv Rusije (20.30, TV Arena sport 1),  bile odlučeno koja od ove dve ekipe će preneti maksimalan broj bodova.

"Izuzetnoje važno što su u duelu protiv Kameruna sve devojke dobile šansu i što smo sve zajedno ispoštovale ono što je bio dogovor u svlačionici. Cilj nam je bio da odigramo čvrstu odbranu i ne dozvolimo protivnuku da nam postigne više od 18 golova u čemu smo uspele je rje rezultat bio 43:18. Ta odbrana bi trebalo da bude i naš adut u duelu protiv finaliste ovogodišnjih Olimpijskih igara, a ja verujem da ćemo pokazati borbenost i da vredimo kao ekipa", rekla je posle trijumfa nad Kamerunom Marija Agbaba, dok je Aleksandra Vukajlović istakla:

"Izuzetno mi je drago što smo obezbedile plasman u nastavak takmičenja i podigle sebi samopouzdanje, a najvažnije je da funkcionišemo kao ekipa. Sledi nam utakmica sa Rusijom i iskreno verujem u nas, da možemo da ostvarimo ono što želimo i obećavam da ćemo sutra protiv Rusije ostaviti srce na terenu".

Komentari (0)

Sport