Ostali sportovi

Hala sportova u Zrenjaninu ponela ime "Zvonimir Zvonko Vujin"

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

16:33

Hala sportova u Zrenjaninu ponela ime "Zvonimir Zvonko Vujin"
Sportska hala Zvonko Vujin - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Hala sportova "Medison" u Zrenjaninu od danas nosi ime "Zvonimir Zvonko Vujin", po čuvenom bokseru i zrenjaninskom sportskom velikanu.


Kako je saopšteno, simboličnim otkrivanjem table s novim imenom, danas su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin odali počast zrenjaninskom sportskom velikanu i ozvaničili preimenovanje najstarije sportske dvorane u našoj zemlji u Hala sportova “Zvonimir Zvonko Vujin”.

Svečanosti preimenovanja hale prisustvovali su članovi porodice Zvonka Vujina, predstavnici Bokserskog saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Sportskog saveza grada, istaknuti sportisti i sportski radnici iz Zrenjanina, ali i iz drugih gradova.

Među njima bili su i osvajači olimpijskih medalja Aranka Binder, Tadija Kačar i Milorad Stanulov.

Gradonačelnik Zrenjanina kazao je da čovek živi toliko koliko traju sećanja na njega i na ono što je tokom života činio svojim delima.

"Ako je tako, naš Zvonko i dalje je prisutan i živeće još dugo. Ovo je jedan od načina da to sećanje na njega bude duboko urezano u sportsko biće Zrenjanina, grada u kom je Zvonko proveo ceo sportski, radni i životni vek i danas ostvarujemo ono što smo predsednik Borovčanin i ja dogovorili prilikom njegove posete našem gradu, s ciljem jačanja bokserskog sporta u Srbiji i u našoj sredini. Asocijacija na halu “Medison” jasna je i to je asocijacija upravo na boks", istakao je gradonačelnik i podsetio na prvi sportski događaj u hali sportova, održan 4. marta 1962. godine, kada su nastupili upravo bokseri Banata, protiv beogradskog Radničkog.

Bokseri su prvi ispunili halu navijačima do vrha, a u ringu ih je predvodio, ko bi drugi, nego Zvonko Vujin, u čije je sportsko vreme ovaj sport u Zrenjaninu predstavljao prvorazrednu atrakciju i beležio izuzetnu popularnost, rekao je Salapura.

"Upravo iz tog razloga, sportska hala je nazvana “Medison”, po čuvenoj njujorškoj hali, gde su se tada održavali najveći bokserski mečevi na svetu. Ostao je taj naziv do danas i logično je bilo da, na dvogodišnjicu smrti Zvonka Vujina, hala ponese upravo njegovo ime i da poželimo svim budućim šampionima, ne samo iz boksa, svim sportistima, da odavde pronose ime svog grada i svoje države", rekao je gradonačelnik i zahvalio se Bokserskom savezu Srbije, Sportskom savezu grada i Javnoj ustanovi “Sportski objekti”, koji su podržali ovu akciju.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da danas nastavljamo da čuvamo tradiciju i sećanje na čoveka koji je obeležio jednu epohu i koji je svojim rezultatima pokazao kako se treba boriti u sportu i ostvarivati rezultate na najvišem mogućem nivou.
 

Komentari (0)

Sport