Ostali sportovi

Obustavljene pripreme za EP: Još četvorica pozitivna na koronavirus

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2022

-

16:37

Obustavljene pripreme za EP: Još četvorica pozitivna na koronavirus
Obustavljene pripreme za EP: Još četvorica pozitivna na koronavirus - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Ambicioznio su krenuli rukometaši Srbije sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara održava u Slovačkoj i Mađarskoj, međutim, viša sila u vidu koronavirusa se umešala i pokvarila im planove.

 Na redovnom testiranju rukometne reprezentacije Srbije, otkrivena su još četvorica igrača zaraženih koronavirusom. Pozitivne nalaze dobili Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović. Svi članovi nacionalne selekcije su u dobrom opštem stanju, sa blagim simptomima virusa.

"Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr Dejanom Stanojevićem aktivno je uključena u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima", saopštio je Rukometni savez Srbije i dodao:.

"Trenažni proces selekcije Srbije je obustavljen u toku današnjeg dana do kompletnih kontrola kojima će biti podvrgnuti igrači i članovi stručnog štaba. U narednim danima u konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ biće oformljen plan nastavka i realizacije priprema nacionalnog tima".

U utorak ujutru Rukometni savez Srbije je saopštio da je šest članova bilo pozitivno na virus korona. Reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba – selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić su u izolaciji.

Komentari (0)

Sport