Ostali sportovi

Optimizam uprkos lošim rezultatima: Rukometaši Srbije uvereni da slede bolji dani

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2022

-

23:04

Optimizam uprkos lošim rezultatima: Rukometaši Srbije uvereni da slede bolji dani
Lazar Kukić - Copyright Tanjug/Tibor Illyes/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su bile odlične, ali na samom takmičenju najboljih evropskih reprezentacija rukometaši Srbije nisu bili na očekivanom nivou. Poslednja šansa za plasman u drugi krug takmičenja je izgubljena večerašnjim porazom od selekcije Francuske (25:29), ali Lazar Kukić i Mladen Šotić nisu potpuno nezadovoljni.

"Stegnuto smo ušli u meč protiv Francuske, gde ni odbrana, ni napad nisu bili na nivou.

 Kobno je u ovom susretu bilo prvo poluvreme, ali smo u nastavku pokazali da možemo da igramo protiv najjačih svetskih ekipa. Uveren sam da ova generacija ima budućnost i samo da se stvari vrate u normalu, da prođe ovo ludo vreme i da ponovo mislimo samo o terenu i o utakmicama", rekao je posle meča protiv Francuske Lazar Kukić.

Igra iz drugog dela meča hrabri i Mladena Šotića, koji naglašava da je ekipa na pravom putu.

"Prvo poluvreme nije bilo dobro, malo smo nervozno ušli u meč protiv olimpijskog šampiona i meni je veoma krivo što dobre kvalifikacije nismo krunisali prolaskom u drugi krug. Ipak, pokazali smo da posedujemo kvalitet i u budućnosti ćemo biti nogo bolji", reklo je krilo nacionalnog tima Srbije.

Selektor Toni Đerona smatra da je pobednika u duelu protiv Francuske odlučila mnogo bolja i čvršća odbrana rivala, kojoj su kumovale i greške njegovih igrača, ali pre svega ističe manjak iskustva reprezentativaca Srbije.

"Promašili smo veliki broj zicera, ali oni su olimpijski šampioni i bez dileme kvalitetniji tim od nas. Ovo Evropsko prvenstvo je veliko iskustvo za nas, što je dobro, samo ne može da bude dovoljno. Imali smo problema sa koronavirusom, nismo odigrali planirane kontrolne utakmice i evidentno je da ovoj ekipi nedostaje iskustvo igranje jakih međunarodnih mečeva", naglasio je Đerona.

Komentari (0)

Sport