Ostali sportovi

Završena prva grupna faza na EHF EURO: Holandija prošla poslednja na mala vrata

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2022

-

22:47

Završena prva grupna faza na EHF EURO: Holandija prošla poslednja na mala vrata
Završena prva grupna faza na EHF EURO: Holandija prošla poslednja na mala vrata - Copyright Tamas Kovacs/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Holandija je posle dramatičnog kraja uspela da pobedi Portugal 32:31, osvoji drugo mesto u "B" grupi i plasman u narednu rundu EHF EURO za rukometaše.

Poveli su Portugalci 2:0, zatim su Holanđani predvođeni Smitsom (osam golova) imali prednost čak i od pet golova (21:16). Međutim, uproni Portugalci poveli su 31:30, ali nisu uspeli da slave. Holanđani su postigli dva gola i pobedom 32:31 osvojili drugo mesto.

Smits je postigao osam golova, Bajens šest, Benghamen i Steins po četiri za pobednika, dok su kod poraženog najefikasniji bili Ituriza (7), Rodrigez (6) i Sousa (5).

Rat u Budimpešti predveče dobio je Island i pobedom od 31:30 nad Mađarskom obezbedio je prvo mesto u "B" grupi EHF EURO za rukometaše, a domaćina eliminisao sa turnira.

Vodila se velika borba između Islanda i Mađarske u prvom delu. Igralo se gol za gol, vodili su na startu kodomaćini Evropskog prvsntva, pa zatim su Islanđani imali dva gola prenosti da bi se na odmor otišlo remijem 17:17. Olaf Magnuson (pet golova) i Krsitjanson (četiri gola) držali su Islanđane u prvom delu dok su Mađari bili raznovrsniji u napadu i sa devetoricom strelaca.

Bolje su drugi deo otvorili Mađari, vodili su posle sedam minuta, ali u finišu su Islanđani povedli 31:29 i sačuvali pobedu. Magnusonu (devet golova) u drugom delu se priključio sjajni Elison (devet pogodaka), dok je kod domaćina najefikasniji bio Banhidi sa šest golova.

U grupi "D" sve je bilo poznato i pre trećeg kola jer su Poljska i Nemačka zabeležili po dve pobede. Igrali su večeras u Bratislavi za prvo mesto u grupi i prenošenje dva boda u narednu grupnu fazu a Nemci su bili bolji 30:23 (15:12). Štajnert je bio nezadrživ u prvom delu, postigao je čak šest pogodaka. 

Nemci su u nastavku samo uvećavali prednost. Štajnertu (ukupno devet golova) priključili su se Gola i Koster (po šest pogodaka), dok su kod Polajaka najefikasniji bili Marjoto (7), Sicko (6), Dašek (5).

Grupa B

Treće kolo

Island - Mađarska 31:30 (17:17)

Holandija - Portugal 32:31 (17:13)

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Grupa D

Treće kolo

Poljska - Nemačka 23:30 (12:15)

Austrija - Belorusija 26:29 (11:16)

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Druga runda Evropskog prvenstva

Grupa A

Prvo kolo (20. januar): Danska - Island, Crna Gora - Hrvatska, Francuska - Holandija.

Tabela: Danska 2, Francuska 2, Island 2, Holandija 0, Hrvatska 0, Crna Gora 0

Grupa B

Prvo kolo (20. januar) : Nemačka - Španija, Poljska - Norveška, Rusija - Švedska.

Tabela: Španija 2, Rusija 2, Nemačka 2, Poljska 0, Norveška 0, Švedska 0 bodova.

Komentari (0)

Sport