Ostali sportovi

Poraz futsalera Srbije na startu EURO 2022: "Orlovi" vodili 2:0, pa izgubili od Portugala

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2022

-

19:07

Poraz futsalera Srbije na startu EURO 2022: "Orlovi" vodili 2:0, pa izgubili od Portugala
Poraz futsalera Srbije na startu EURO 2022: "Orlovi" vodili 2:0, pa izgubili od Portugala - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni svetski i evropski prvaci Portugalci pobedom nad Srbijom 4:2 (2:2) otvorili su EURO 2022. u futsalu. Bez šestorice igrača (kovid i povrede), "orlovi" su sjajno otvorili meč, poveli preko Marka Pršića sa 2:0, ali su moćni rivali do kraja prvog dela anulirali prednost a u nastavku sa dva brza gola došli do trijumfa u A grupi u kojoj su još Holandija i Ukrajina.

Posle 63 sekunde Srbija je dobila penal jer je golman Portugala srušio Rakića. Marko Pršić je matirao Andre Souzu za vođstvo Srbije na početku drugog minuta.

Napadali su Portugalci, Momčilović je branio odlično, a onda je Marko Pršić iskoristio novu grešku u defanzivi i uvećao prednost. Stojčevski je šutirao, Andre Sousa odbranio, ali je Pršić špicem gurnuo loptu ispod golmana u mrežu.

Portugal je smanjio na 2:1 preko Paulete posle asistencije Miguela Anhela. Prva Evrope i sveta je do poluvremena uspeo da izjednači. Pani Varela je dobio dobar pas od Zikija i Momčilović nije mogao da napravi čudo.

Drugo poluvreme je počelo sa dva dobra udarca futsalera Srbije (Tomić), ali su Portugalci zaigrali veoma dobro i došli su do prednosti u 25. minutu. Snažni Ziki, koji je pravio mnogo problema našoj odbrani, odlično se zagradio, prosledio je loptu do Tijaga Brita, a ovaj je uposlio Žezusa Alfonsa koji je bio brži od Stojčevskog i sa dva metra ubacio loptu u mrežu. Samo minut kasnije Tomaš Pako je iz polukontre povisio na 4:2 što je i prelomilo meč. Srpski futsaleri su u skraćenoj rotaciji izgubili snagu, nisu mogli da uzvrate. Portugalci su iskusno sačuvali prednost, mada je golman Momčilović sprečio ubedljiviji poraz.

Za Srbiju su naredna meča ključna, prvi protiv Ukrajine u nedelju (14.30), a zatim i protiv domaćina Holandije.

Srbija - Portugal 2:4 (2:2)

Strelci: 1:0 Pršić penal u 1:03, 2:0 Pršić u 6:01, 2:1 Pauleta u 10:33, 2:2 Pani Varela u 18:11, 2:3 Žezus Alfonso u 25:47, 2:4 Tomaš Pako u 26:17.

Srbija: Momčilović (g), Kocić, Pršić 2, Rakić, Stojčevski, Vulić (g), Vasić, Ramić, Tomić, Petrov, Milosavljević.

Portugal: Andre Sousa (g), Erik, Žoao Matos, Bruno Koeljo, Peni Varela 1, Bebe (g), Tomaš Pako 1, Žezus Alfonso 1, Fabio Sesilio, Ziki, Miguel Anhelo, Tiago Brito, Pauleta 1.

Grupa A

Srbija - Portugal 2:4 (2:2)

Holandija - Ukrajina 20.30

Komentari (0)

Sport