Ostali sportovi

EHF Euro 2022: Rusija u poslednjoj sekundi izbegla poraz od Poljske

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2022

-

17:31

EHF Euro 2022: Rusija u poslednjoj sekundi izbegla poraz od Poljske
Rusija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poljska rukometna reprezentacija remizirala je sa selekcijom Rusije sa 29:29 posle još jedne neizvesne završnice. Ponovo smo gledali sjajan meč uz mnoštvo dobrih poteza i odbrana. 

Samo nekoliko sekundi pre kraja meča je Mihal Dašek pogodio za 29:28 i činilo se da je pobeda već u rukama Poljske. Ipak, u poslednjoj sekundi je Sergej Mark Kosorotov šutirao iz nemoguće pozicije i pogodio za izjednačenje i veliki bod za svoju ekipu.

U prvom poluvremenu se praktično igralo gol za gol. Rusi su prvi došli do pogotka, a Poljaci su uspešno propratili i par sledećih. Prvo ''odvajanje'' Rusija je napravila kada se odvojila na tri gola razlike, odnosno kada je povela sa 5:2. Ipak, do pauze je su Poljaci uspeli da izjednače, pa čak i povedu sa 13:12 što je bio rezultat sa kojim se otišlo na poluvreme.

Poljska naredni meč igra protiv Španije 25. januara, dok će Rusi odmeriti snage sa Nemcima.

Sastavi:

Poljska: Sicko 8, Dašek 6, Morito 6, Krajevski 2, Davidžik 2, Siprzak 1, Črapkovski 1, Olejnišak, Valčak 1, Cuvara 1, Przitula

Rusija: Kosorotov 8, Žitnikov 7, Andreev 3, Kornev 3, Ostaščenko 2, Santalov 2, Vinogradov 1, Ermakov 1, Kotov 1, Šiškarev 1, Kireev, Soroka

Komentari (0)

Sport