Ostali sportovi

Olimpijski šampion umro od koronavirusa: Zakasnio sa vakcinisanjem i preminuo u bolnici

Komentari

Autor: Euronews

25/01/2022

-

12:31 >> 12:33

Olimpijski šampion umro od koronavirusa: Zakasnio sa vakcinisanjem i preminuo u bolnici
Olimpijski šampion umro od koronavirusa: Zakasnio sa vakcinisanjem i preminuo u bolnici - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji olimpijksi šampion Silvester Čolanji (51) preminuo je u bolnici u Budimpešti od posledica korona virusa. Mađarski gimnastičar osvojio je u Sidneju 2000. godine zlatnu medalju na karikama, dok je četiri godine ranije u Atlanti bio srebrni u istoj disciplini.

Mađar je u novembru osetio simptome korona virusa, ubrzo je prebačen u bolnicu i stavljen na respirator, a nakon višenedeljne borbe nije uspeo da pobedi virus.

Po pisanju medija u Mađarskoj, Čolanji je bio protivnik vakcinacije i često je na društvenim mrežama delio stavove ljudi koji ne žele da se vakcinišu.

 

 

Silvester je ipka odlučio zbog posla da se vakciniše krajem prethodne godine, pa nije stvoreno dovoljno antitela da bi se on izborio protiv korone. Zbog toga je samo nekoliko dana kasnije bio pozitivan, a usledila je borba protiv virusa tokom koje je završio i na respiratoru.

Silvester Čolanji je u bogatoj karijeri dva puta bio najbolji sportista Mađarske, imao je dve medalje sa Olimpijskih igara (zlato i srebro) i šest medalja sa Svetskih prvenstava (zlatnu i pet srebrnih). Takođe, bio je višestruki osvajač medalja na Evropskom prvenstvu.

Posle penzionisanja ostao je u sportu i radio je kao trener u školama gimnastike u Mađarskoj, Austriji i na Islandu.

Komentari (0)

Sport