Ostali sportovi

Island pobedom nad Crnom Gorom zadržao šanse za plasman u polufinale

Komentari

Autor: Euronews

26/01/2022

-

17:23

Island pobedom nad Crnom Gorom zadržao šanse za plasman u polufinale
Crna Gora-Island - Copyright Tibor Illyes/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Islanda savladali su Crnu Goru 34:24 (17:8) i tako zadržali šanse da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Islanđanima odgovara da selekcija Danske pobedi Francusku.

Island je bio dominentan od početka meča. U sastav su se vratili Aron Palmarson i Bjarki Mar Elison, Viktor Halgrimson je ponovo bio raspoložen na golu, u prvom poluvremenu odbranio je polovinu udaraca. Sa vođstvom od devet golova na pauzi, Island je mogao da računa na pobedu u ovom meču.

 

Halgrimson je odbranio osam šuteva, pa su njegovi saigrači imali prilike da daju lake golove i to su znali da iskoriste. Crna Gora je reagovala u drugom delu zahvaljujući dobro raspoloženom Milošu Vujoviću, koji je izabran za igrača utakmice. Sa ukupno 11 golova levo krilo je vratilo svom timu prednost.

 

Islanđanin Omar Ingi Magnuson bio je strelac 11 pogodaka. Zahvvaljujući ovoj pobedi, Island je sada drugi u grupi, izjednačen sa Francuskom. Ako Francuska izgubi od Danske, Island će proći u polufinale. Taj meč je na programu od 20.30 (TV Arena Premium 1).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport