Ostali sportovi

Francuska eliminisana: Švedska u finalu Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2022

-

22:32

Francuska eliminisana: Švedska u finalu Evropskog prvenstva
Švedska - Francuska - Copyright Tanjug/(AP Photo/Anna Szilagyi)

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Švedske savladali su u polufinalu Evropskog prvenstva Francusku rezultatom 34:33, u borbi za zlatnu medalju odmeriće snagu sa Španijom.

"Trikolori" su bolje počeli utakmicu, poveli su sa 6:2, ali je vrlo brzo meč dobio drugačiji tok.  Jedan od zaslužnih za preokret Švedske i konačni trijumf  bio je iskusni golman Andreas Palička, do 25. minuta bio je najefikasniji igrač svog tima sa tri pogotka, a pritom je zabeležio i sedam sjajnih odbrana (ukupno 12 na meču) pa su Šveđani na odmor otišli sa tri gola prednosti (17:14).

U nastavku se situacija na terenu nije menjala, Švedska je čuvala tri gola prednosti, održavali su je preciznim šutevima Lukas Pelas, Karl Valinius i Jim Godfridson. 

 

 

U poslednjih deset minuta Šveđanii su pogotkom Karlsbogarda povisli na 30:26.  Francuzi su u polufinalu našli tako što su u svojoj grupi protiv Danske nadoknadili pet golova zaostaka u finišu meča, i ovaj put su tražili način da preokrenu rezultat. 

Mine je na 4. minuta do kraja smanjio na 32:31, ali na drugoj strani precizan je bio Pelas, a potom i Gotfridsen koji je postigao 9. gol za 34:32. Palička je odbranio šut Francuza i izgledalo je da je pobednik rešen, međutim, Mine je smanjio na 34:33, Šveđani su na 30 sekundi do kraja izgubili loptu, ali je fenomenalni Palička odbranio zicer Fabregasu u poslednjoj sekundi  za veliko slavlje svog tima.

Komentari (0)

Sport